13 C
Braşov
AcasăStiri Brasov17 Brașoveni au trimis cereri sau propuneri: Au vrut transport public până...

17 Brașoveni au trimis cereri sau propuneri: Au vrut transport public până la Cascada Bâlea

l 20 de curse zilnice în zona Bran

Programul de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate în perioada 2022-2028, program aflat actualmente în stadiu de proiect, a fost prezentat de vicepreședintele Consiliului Județean, Todorică Șerban și directorul executiv Mihai Pascu, care au trecut în revistă etapele parcurse în elaborarea documentului și modalitatea în care administrația județeană își propune să asigure transportul public pentru următorii șapte ani. Din echipa care a lucrat la acest proiect au mai făcut parte Dorina Alexandru, managerul public Szasz Alina și consilierii județeni Silviu Nunwailer și Marius Stoianovici.

Programul propune pentru perioada 2022-2028 patru grupe de trasee

Grupa I include 19 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi sud-vest faţă de Braşov; oraşul Zărneşti şi localităţi situate în partea de sud şi nord faţă de Zărneşti; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de sud-est şi vest faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de est şi sud-est faţă de Victoria.
Grupa a II-a are în componenţă 4 trasee care asigură conexiunea rutieră între Braşov şi localităţi situate în partea de nord a municipiului. Această grupă face legatura între comunele Augustin, Ormeniș, Apața, Maierus şi Crizbav cu minicipiul Brașov.
Grupa a III-a este formată din 15 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi nord-vest faţă de Braşov; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de est, vest, sud şi nord faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de nord faţă de Victoria, respectiv între Victoria şi Făgăraş. 
Grupa a IV-a însumează 13 trasee care leagă zona Rupea cu municipiile Braşov și Făgăraş, inclusiv oraşul Rupea cu localităţile din jur.
Cele 4 grupe de trasee acoperă toate zonele județului Brașov, exceptând localitățile din Zona Metropolitană a Brașovului, deoarece transportul județean în cazul acestora este asigurat de către operatorul regional RAT Brașov. 
În data de 22 martie 2021, Consiliul Judeţean Braşov a lansat în dezbatere publică, pentru 30 de zile, „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate în judeţul Braşov, 2022-2028”.
Ca urmare a dezbaterii acestui proiect, au fost transmise un număr de 17 adrese cu recomandări privind programul de transport judeţean.

Ce au cerut braşovenii

Printre altele, pentru Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate s-a propus prelungirea unor trasee sau înfiinţarea altor trasee pe raza comunei Bran. Astfel, în viitorul program de transport, localitatea Bran va fi tranzitată de 20 de curse judeţene pe zi.
Au fost făcute recomandări referitoare la circulaţia curselor în zilele de sâmbătă şi duminică, pe traseul Braşov – Poiana Mărului – Victoria, dar acestea sunt deja cuprinse în programul de transport. Totodată, s-a solicitat introducerea unei curse pe traseul Braşov – Făgăraş, cu plecare la ora 7.00 atât din Braşov, cât şi din Făgăraş. Având în vedere că solicitarea face referire la deplasarea profesorilor şi a elevilor, precum şi faptul că aceste curse se regăsesc şi în actualul program de transport, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au menţionat că ele vor fi introduse şi în viitorul program de transport, pe perioada cursurilor şcolare.
De asemenea, a existat şi o propunere de prelungire a traseului Braşov – Victoria până la Bâlea Cascadă, care nu poate fi implementată, deoarece extinderea acestui traseu depăşeşte limita administrativă  a judeţului Braşov. Tot în etapa de consultare publică a fost propusă suplimentarea unor curse sau înfiinţarea unei rute pe traseul Cobor – Ticuş – Făgăraş recomandarea urmind să fie fi analizată şi acolo unde situaţia o va impune, cursele se vor înființa. Totodată, Consiliul Judeţean Braşov a primit recomandări privind înfiinţarea unor staţii în oraşul Rupea, însă, conform legislaţiei, înfiinţarea staţiilor în intravilan intră în competenţa administraţiilor locale, cu avizul administratorului de drum şi al poliţiei rutiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE