24.1 C
Braşov
AcasăComunicateAnunț de presă: Finalizarea proiectului „Cresterea competitivitatii firmei SC EURO BUSINES SRL...

Anunț de presă: Finalizarea proiectului „Cresterea competitivitatii firmei SC EURO BUSINES SRL prin achizitia de echipamente performante”

Data publicării: 26 aprilie 2021

- Advertisement -

S.C. EURO BUSINES S.R.L., cu sediul în Municipiul Brasov, Str. Gloriei nr. 16, bloc 326, ap. 7, judetul Brasov, cod poștal 500138, România, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului cu titlul “Cresterea competitivitatii firmei SC EURO BUSINES SRL prin achizitia de echipamente performante”, cod SMIS 113579, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2: “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.
Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar.
Obiectivul general al proiectului îl constituie diversificarea producţiei societăţii prin produse care nu au fost fabricate anterior în cadrul acesteia, dar care se vor adăuga gamei sortimentale deja fabricate de S.C EURO BUSINES S.R.L., prin introducerea unui flux tehnologic inovativ de fabricare a mobilierului metalic pentru birouri şi magazine, modificând procesul tehnologic curent.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Prin prezentul proiect de investiţii, societatea are în vedere diversificarea producţiei societăţii prin produse care nu au fost fabricate anterior în cadrul acesteia, dar care se vor adăuga gamei sortimentale deja fabricate, prin introducerea unui flux tehnologic inovativ de fabricare a mobilierului metalic pentru birouri şi magazine. De asemenea, societatea doreşte să realizeze investiţii necesare dezvoltării firmei, prin oferirea de produse calitative, utilizând şi măsuri de îmbunătăţire a calităţii mediului înconjurător şi de creştere a eficienţei energetice. Această investiţie va contribui la adaptarea activităţii societăţii la cerinţele actuale, la alinierea produselor realizate la cerinţele de calitate şi performanţă impuse de UE şi de piaţa de desfacere. Absorbţia de forţă de muncă de pe plan local prin angajarea unor noi persoane din care cel puţin o persoană din categoriile defavorizate. Crearea de noi locuri de muncă va avea în vedere, în mod prioritar, angajarea de personal calificat. Se va asigura astfel creşterea potenţialului resurselor umane ale întreprinderii în conjuncţie cu asigurarea unor măsuri active de creştere a ocupării forţei de muncă pe plan local.
2. Promovarea proiectului prin publicarea unui anunţ iniţial, privind semnarea contractului de finanţare şi a unui anunţ final, privind diseminarea rezultatelor proiectului şi întocmirea de materiale publicitare.
3. Recertificarea Sistemului de Management al Calităţii ISO 9001:2015, certificarea procesului de execuţie a mobilierului metalic pentru birouri şi magazine, participarea la târguri internaţionale de specialitate şi auditarea proiectului.
Rezultatele proiectului:
1. Dezvoltarea societății prin depunerea unui proiect de investiții ce vizează diversificarea producției societății prin produse care nu au fost fabricate anterior în cadrul acesteia, dar care se vor adăuga gamei sortimentale deja fabricate de S.C. EURO BUSINES S.R.L., prin introducerea unui flux tehnologic inovativ de fabricare a mobilierului metalic pentru birouri și magazine, achiziționând noi echipamente performante.
2. Promovarea proiectului, conform Manualului de Identitate Vizuală POR 2014 – 2020, prin anunțuri de presă și materiale publicitare.
3. Recertificarea Sistemului de Management al Calității 9001:2015, certificarea procesului de fabricare a mobilierului metalic pentru birouri și magazine, internaționalizare și activități de auditare financiară externă.

În cadrul programului s-au achiziționat următoarele echipamente performante:
Mașina de debitat cu laser – 1 buc.; Software – 1 buc.; Abkant hidraulic – 1 buc.; Motostivuitor 2 T – 1 buc.; Motostivuitor 3 T – 1 buc.; Motostivuitor 3,5 T – 1 buc.; Strung convențional cu prelucrare până la 1.500 mm – 1 buc.; Strung conventional cu prelucrare până la 2.000 mm – 1 buc.; Centru de strunjire CNC – 1 buc.; Centru de prelucrare vertical CNC – 1 buc.; Centru de prelucrare CNC – 1 buc.; Sistem cu lampă led – 1 buc.
Valoarea totală a proiectului este de 8.500.640,73 lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 3.832.936,91 lei.
Impactul investiției la nivelul localității/regiunii:
Prin activitățile propuse, proiectul răspunde obiectivelor strategice la nivel județean care constau în sprijinirea activităților industriale de interes local, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile.
Realizarea acestei investitii va avea un impact pozitiv asupra zonei, in special prin cresterea veniturilor colectate la nivel local dar si la bugetul consolidat, cresterea gradului de ocupare al fortei de munca cu implicatii directe asupra calitatii vietii.
In conditiile unei piete in plina dezvoltare, proiectul pentru care se solicita finantare „Cresterea competitivitatii firmei SC EURO BUSINES SRL prin achizitia de echipamente performante”, este destinat diversificării producției societății prin produse care nu au fost fabricate anterior în cadrul acesteia, dar care se vor adauga gamei sortimentale deja fabricate de SC EURO BUSINES SRL.
Proiectul duce la achiziționarea de tehnologie de ultimă generație, care va permite realizarea unor produse de inaltă calitate pe piață, în condițiile unei productivități ridicate, cu consumuri reduse de energie, și cu obținerea unor timpi de execuție extrem de mici.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:
Nume persoană de contact: SCORUS Tudor – Bogdan
Funcţie: Administrator
Telefon: 0727.473.147
e-mail: office@eurobusines.ro – tudor.scorus@eurobusines.ro

- Advertisement -

www.regio-adrcentru.ro

www.inforegio.ro I facebook.com/inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ