8.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCu distanțare fizică: Slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă Brașov -...

Cu distanțare fizică: Slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă Brașov – pe scenă, în Piața Sfatului

l Mieii – în piețe începând de vineri

Viceprimarul Flavia Boghiu și prefectul Cătălin Văsii au avut, în cursul zilei de marți, o discuție cu părintele protopop Dănuț Benga pentru a identifica cele mai bune soluții pentru ca slujbele de Paști să se poată desfășura în condiții de siguranță, fără a exista o limitare a numărului de participanți. La nivelul fiecărei biserici ortodoxe din Brașov se vor identifica soluții pentru ca slujba să se desfășoare, în funcție de numărul de credincioși, în afara bisericii, iar distribuirea paștilor să se facă în mai multe locuri, amplasate tot în afara bisericii, pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului.
„În urma discuției pe care am avut-o cu domnul prefect și cu domnul părinte protopop, am căutat soluții pentru desfășurarea slujbei de Înviere în cele mai bune condiții în municipiul Brașov. Cea mai importantă dintre decizii a fost aceea de a organiza slujba de Înviere în Piața Sfatului, de a monta o scenă pentru aceasta și de a crea puncte de distribuție a paștilor și a luminii în mai multe puncte din Piața Sfatului, astfel încât să nu se creeze aglomerări de credincioși. Pe de altă parte, căutăm în această perioadă soluții pentru a putea desfășura slujba de Înviere în afara bisericilor și pentru celelalte 26 de biserici de pe raza municipiului. Astfel de exemple ar putea fi biserica de la Micșunica, unde slujba s-ar putea desfășura în perimetrul parcării de la supermarketul din apropiere, și biserica din Avantgarden Bartolomeu, unde slujba ar putea avea loc în parcul din centrul cartierului“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Tot în pregătirea Sărbătorilor Pascale, în toate cele cinci pieţe din municipiul Braşov vor fi amenajate spaţii special delimitate pentru vânzarea cărnii de miel.
„În principiu, de luni va începe vânzarea de miei în pieţe. Luăm în calcul, acolo unde este cerere mare de la vânzători – Pieţele Astra şi Dacia – să înceapă de vineri, dar abia mâine ( n.r. astăzi) va fi luată o decizie dacă se va începe mai repede”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE