-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrima reacție severă în urma vaccinării la Brașov

Prima reacție severă în urma vaccinării la Brașov

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Brașov a făcut ieri un șoc anafilactic în urma vaccinării cu serul de la Pfizer-Biontech. Tânărul a prezentat o reacție adversă manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în UPU și internată pe secția medicală a unității sanitare. Astăzi pacientul a solicitat externarea și a plecat la domiciliu.
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 111.653 doze vaccin Pfizer, 12.440 doze vaccin Moderna și 24.780 doze vaccin AstraZeneca. Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 20 aprilie, inclusiv, este de 136.491, din care 46.878 reprezintă doze rapel (a doua administrare).
Numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate este de 116 , dintre care unul singur sever ( cel de astăzi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE