24.1 C
Braşov
AcasăCititori(P) 5 sfaturi pentru a alege mobilierul ideal pentru terasa ta

(P) 5 sfaturi pentru a alege mobilierul ideal pentru terasa ta

Terasa este de obicei un punct de întâlnire și relaxare acasă, astfel încât alegerea mobilierului potrivit este esențială pentru a vă bucura de acest spațiu.

- Advertisement -

Mobilierul de interior este la fel de important ca cel de pe pe terasă sau din grădină. Mai ales pe vreme caldă, acest loc devine un loc esențial al casei, fie că este vorba de mâncare, muncă, relaxare sau pur și simplu petrecere cu familia sau prietenii.

Prin urmare, dincolo de decor, este important să alegeți mobilierul potrivit pentru terasa dvs., în funcție de dimensiuni, climă și activitățile pe care le desfășurați pe ea. În continuare, vă oferim 5 sfaturi pentru a alege mobilierul ideal pentru a decora terasa.

1. Ține cont de dimensiunea terasei tale

- Advertisement -

Înainte de a alege mobilier terase, este important să ții cont de dimensiunile terasei tale. Dacă terasa este foarte mare și alegeți mobilier mic, aceasta va arăta goală. Dacă, pe de altă parte, terasa dvs. este mică, alegerea mobilierului foarte mare va face să pară prea aglomerată.

Unele culori și materiale ale mobilierului chiar ajută la conferirea senzației de spațiu mai mare. Este important să țineți cont de faptul că trebuie să existe suficient spațiu între intrare, fotoliile, scaunele și mesele pe care le alegeți, pentru a circula liber fără a fi nevoie să rearanjați mobilierul.

2. Design-ul, foarte important

Pe lângă dimensiunea mobilierului, designul pieselor de mobilier influențează direct stilul și funcționalitatea pe care doriți să le oferiți terasei. În spații mici, este recomandabil să amplasați scaune pliante și mese sau fotolii cu materiale ușoare și linii curbe.

Mobilier terase – oferte emag

Pe de altă parte, dacă spațiul este mai deschis, mobilierul voluminos cu linii pătrate este ideal pentru a da senzația unui spațiu confortabil în ciuda dimensiunilor mari.

3. Funcționalitatea mobilierului de pe terasă

O altă cheie pentru alegerea mobilierului este să vă gândiți la ce utilizare veți da spațiului exterior. Ce activități ai vrea să faci pe terasă? O sală de mese și un raft pentru depozitarea vaselor pot fi utile dacă intenționați să luați micul dejun, prânzul sau cina afară.
Dacă, dimpotrivă, cea mai mare dorință a ta este să te relaxezi, probabil că cel mai bin o vor face câteva canapele și mese mici. În același mod, ghivecele cu plante sunt esențiale, nu numai pentru a decora, ci pentru a reafirma senzația de a fi în aer liber.

Doar pentru că majoritatea oamenilor visează la o masă de plajă și la un grătar nu înseamnă că ar trebui să faci același lucru pe terasa ta. Mobilierul este o parte esențială a oricărui spațiu și vă delimitează activitățile.

Dacă vă place să faceți plajă, ar trebui să includeți un șezlong, scaune înclinabile sau chiar un pat în aer liber, dacă aveți suficient spațiu. Singura regula pentru a crea o terasă perfectă este să se gândească la confortul dvs. și modul în care îl va folosi.

4. Materialele mobilei de terasă

Un factor important atunci când alegeți mobilierul este să luați în considerare clima. Există terase acoperite care protejează mobilierul de soare și de ploaie. Cu toate acestea, dacă terasa dvs. este în aer liber, vă puteți gândi la o umbrelă pentru a proteja mobilierul sau a le alege pe cele care sunt mai rezistente.

Unele materiale rezistente sunt aluminiu, ratan și plastic. Pe de altă parte, lemnul, fierul și răchita sunt materiale care necesită o îngrijire mai mare, deoarece tind să aibă o rezistență mai mică la lumina soarelui și intemperii.

Puteți alege, de asemenea, scaune și fotolii din plastic, cum ar fi textilene sau ratan artificial, ideale pentru o terasă lounge cu scaune ample. Dacă spațiul dvs. este mai mic, o opțiune pot fi atât scaunele pliante din lemn și fier, cât și o mică masă rotundă pentru elemente esențiale.

5. Luați în considerare bugetul dvs.

Poate că pare evident, dar ca orice spațiu pe care doriți să îl decorați, trebuie să stabiliți un buget. De multe ori, nu este necesar să cheltuiți o sumă mare de bani pentru a proiecta terasa viselor voastre. Un buget ridicat nu echivalează neapărat cu un design de calitate superioară și cu materiale premium care vor rezista în anii următori. Prin urmare, este recomandabil să comparați mobilierul și prețurile din diferite magazine înainte de a lua decizia finală.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ