29 C
Braşov
AcasăSportAșteptarea a luat sfârșit: Fotbalul pentru copii și juniori a revenit la...

Așteptarea a luat sfârșit: Fotbalul pentru copii și juniori a revenit la viață

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Copiii și juniorii au început să joace din nou fotbal după o pauză de un an și jumătate!
l „Bucuria copiilor la primul joc oficial a fost neprețuită“, spune Lucia Ghioc, cunoscută antrenoare a Brașovului

Fotbalul la nivel de juniori a traversat o perioadă extrem de dificilă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Timp de aproape un an și jumătate nu s-a mai disputat nicio competiție, cu excepția Ligii Elitelor U17 și U 19. A fost o perioadă foarte lungă, iar școlile de fotbal din țară au fost serios afectate. Mulți copii talentați au renunțat la fotbal, după ce au pierdut o perioadă lungă din dezvoltarea lor.

Lucia Ghioc: „A fost ceva incredibil“

Așteptarea a luat sfârșit, iar la finalul săptămânii trecute s-au reluat competițiile la nivelul Ligi Elitelor U 16, dar și în Campionatele Naționale U 17 și U 19. „Bucuria copiilor la primul joc oficial după mai bine de un an fost neprețuită. A fost ceva incredibil când i-am anunțat că începem meciurile oficiale“, a spus Lucia Ghioc, cunoscuta antrenoare brașoveancă.

Victorie la scor la Focșani

- Advertisement -

În primul meci oficial, ACS SR Brașov U 16 a debutat cu o victorie la scor, 7-1 în deplasare la CSM Focșani! Pentru ACS SR Brașov au marcat: Darius Ghioc, Luca Gomboș (3), Alex Toderașcu, Andrei Pandel și Dacian Moșoiu. Victoria este cu atât mai importantă cu cât în poartă a fost un jucător de câmp! „Cristi Balcan are o ruptură fibrilară, astfel că în poartă l-am trimis pe Vlad Lupu care este fundaș central!”, a declarat Lucia Ghioc.

Kids Tâmpa, victorie pe terenul lui Sepsi

În prima etapă în Liga Elitelor U 16, ACS Kids Tâmpa s-a impus, în primul joc din 2021, cu 4-2, pe terenul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe prin golurile marcate de Spătaru ( 2), Clinci și Stoica. „A fost greu ținând cont că a fost primul meci oficial la această categorie de vârstă după o pauză atât de lungă. Un avantaj pentru noi este că mulți dintre acești copii au mai jucat în Liga Elitelor la U 17. Am trecut printr-o perioadă complicată, au fost și câțiva copii care au renunțat la fotbal, dar cei mai mulți au continuat să vină la antrenamente și să-și urmeze visul de a ajunge fotbaliști“, a spus Florin Nistoroschi, antrenorul echipei brașovene.
Liga Elitelor U16, Seria a 2-a, etapa 1: CSM Focșani – ACS Kids Tâmpa 1-7, Sepsi OSK – ACS Kids Tâmpa Brașov 2-4, LPS Iolanda Balaș Soter Buzău – Petrolul 0-2. Clasament: 1. ACS SR Brașov 3p, 2. ACS Kids Tâmpa 3p, 3. Petrolul 3p, 4. Sepsi OSK 0p,4. LPS Iolanda Balaș Soter Buzău 0p, 6. CSM Focșani 0p. Etapa a 2-a, 24-25 aprilie: ACS Kids Tâmpa – LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, CSM Focșani – Sepsi OSK, ACS SR Brașov – Petrolul. Câștigătoarea seriei va merge în turul 1 eliminatoriu.


CSȘ Brașovia nu participă în CN U 17 și U 19!

În Campionatele Naționale U 17 și U 19 organizate de FRF, echipele brașovene (CSM Făgăraș, CSȘ Brașovia, Olimpic Zărnești, Colțea Brașov și Corona Brașov), au fost repartizate în Seria a 11-a din care mai face parte și FC Hermannstadt. Din păcate, CSȘ Brașovia a anunțat FRF că nu poate participa în competiție. „ Cei mai buni jucători i-am împrumutat la ACS SR Brașov, Corona sau Sepsi OSK. Cum nu avem alocați bani de la buget pentru teste rapide am decis să nu jucăm. Oricum era prea din scurt să începem competiția“, a spus unul dintre antrenorii de la CSȘ Brașovia. La U 17, în prima etapă s-a jucat meciul CSM Făgăraș – FC Hermannstadt, scor 2-1. Jocul dintre Colțea și Corona se va juca miercuri. La U 19, CSM Făgăraș s-a impus cu 3-0 în fața celor de la FC Hermannstadt, iar jocul dintre Colțea și Corona se va juca miercuri.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE