8 C
Braşov
AcasăSanatate3 obiceiuri de creștere a copiilor pe care le au...

3 obiceiuri de creștere a copiilor pe care le au nordicii

Atunci când vine vorba despre creșterea și educarea copiilor, fiecare popor are obiceiurile sale. Unii sunt mai ”mămoși”, alții încurajează copiii să fie cât mai independenți. Alții feresc copiii de frig și ploi, alții din contră ies afară cu copiii indiferent de vreme. Iată câteva sfaturi bune de aplicat și de către părinții români.

Cumpără haine second-hand

Cu echipamentul potrivit se poate ieși afară indiferent de vreme și de vâstă. Nordicii investesc în calitatea hainelor outdoor indiferent de vârstă. Iar pentru copii aleg echipamente de calitate dar de foarte multe ori, second-hand. Pentru că nu este un secret cât de repede cresc copiii și nici prețul piperat al hainelor, în special al celor outdoor. În grădinițe și creșe, părinții lasă permanent la vestiare echipamente pentru ploaie și cizme de cauciuc.

Copiii nu se iau în mașini fără scaun de mașină corespunzător

Asta ca să nu mai vorbim că toți care se urcă în mașini poartă centura de siguranță. Pentru protecție și nu doar de frica amenzilor. În Germania nici taxi nu poți lua dacă ești cu un copil mic, fără să ai scaun de mașină. Este adevărat, poți comanda taxi cu scaun de mașină pentru copil fără prea mari greutăți. Atenție, deci! Protejați întotdeauna copii. Nordicii nu se bazează pe credințe de tipul ”mie nu mi se poate întâmpla”.

Nordicii își țin promisiunile față de copii

Un aspect foarte important în creșterea unor viitori adulți plini de încredere în forțele proprii este cu siguranță să nu fii mințit și amăgit în copilărie. Cel puțin nu de către părinții tăi. Așadar, poate că nordicii nu sunt părinții cei mai calzi, însă dacă promit ceva copilului fac tot ce pot să respecte acea promisiune. Chiar dacă asta înseamnă o prăjitură cu ciocolată înainte de culcare. Promisiunea este promisiune. Și copiii nu trebuie păcăliți. Chiar dacă sunt mici, ei vor fi dezamăgiți când vor afla adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE