24.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLuat cu mascații: Primarul din Comăna, noapte în arest

Luat cu mascații: Primarul din Comăna, noapte în arest

Autor: Andra ODIRU

l „Am fost un pic supărat”

Primarul comunei Comăna și-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arest, după ce a amenințat cu moartea doi polițiști de la Investigarea Fraudelor. Oamenii legii au închis magazinul soției acestuia, pentru abateri repetate de la legislația fiscală. Edilul a devenit furios la auzul veștii că, în plină carantină, magazinul soției ajunge cu lacătul pe ușă.

Fără bonuri fiscale

Nu e prima oară când polițiștii de la Investigarea Fraudelor au constatat că la magazinul din Comăna, al soției primarului, clienții nu primesc bonuri fiscale. De această dată, sancțiunea a fost mai dură: tot numerarul găsit în magazin – confiscat, amendă de aproximativ 20 de mii de lei și magazinul închis. „Ofițerii de Poliție au aplicat o sancțiune contravențională, iar măsura suspendării activității este o măsură complementară, care este prevăzută de lege, în cazul săvârșirii unei abateri repetate“, spune procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Încătușat de mascați

Decizia închiderii magazinului a fost motivul pentru care primarul Viorel Grusea a devenit agresiv cu ofițerii de Poliție. Comuna Comăna este în carantină din seara zilei de 6 aprilie, de la ora 22. Iar edilul nu a putut suporta gândul că, în aceste condiții, magazinul soției se închide. „S-a stabilit că (…) primarul comunei, care este și soțul administratoarei unui magazin din acea localitate, i-a amenințat cu moartea pe cei doi polițiști“, spune procurorul Adrian Aldea.
Martorii oculari susțin că primarul din Comăna era sub influența alcoolului, în momentul săvârșirii celor două fapte de ultraj împotriva polițiștilor. O grupă de luptători ai Poliției a fost mobilizată la fața locului, pentru încătușarea edilului șef. Viorel Grusea a fost imobilizat și dus de mascați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, al Inspectoratului Poliției Județene Brașov.

Nota de plată

„Am fost un pic supărat“. Aceasta este explicația dată jurnaliștilor de edilul din Comăna joi, la intrare în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. După audierea în fața procurorului de caz, Viorel Grusea și-a recunoscut faptele. Și a încheiat cu magistrații un acord de revunoaștere a vinovăției, pentru cele două fapte de ultraj. Alesul localnicilor din comuna Comăna și-a asumat o pedeapsă de opt luni de închisoare, cu suspendare. Parchetul va înainta Tribunalului Brașov acest acord și pedeapsa propusă. Procurorii spun că edilul șef își va putea continua mandatul la Primăria Comăna, dacă Tribunalul pronunță condamnarea în forma asumată prin „Acordul de recunoaștere a vinovăției”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”