10.3 C
Braşov
AcasăCititoriE bine de ştiut: Arta ceaiului în lume

E bine de ştiut: Arta ceaiului în lume

Arta ceaiului sărbătorește calmul, armonia, simplitatea, ospitalitatea. Japonia, China, Rusia sau Turcia se numără printre locurile care au un ritual specific de servire a ceaiului.
În Japonia există școli de perfecționare în arta ceaiului. Japonezii consideră ceremonia ceaiului o situație favorabilă pentru atingerea echilibrului interior, pentru aprecierea prezentului, a clipei unice, pentru calm, bunătate, respect sau generozitate. Ceaiul folosit în Țara Soarelui Răsare se numește matcha, o infuzie creată din frunze de ceai verde şi apă fierbinte. Foarte apreciat este şi ceaiul negru.
Chinezii au dedicat ceaiului cărți, foarte multe studii, și numeroase ceremonii, deoarece cred că băutura aromată este cel mai bun tonic muscular, cea mai bună metodă prin care să-și îmbunătăţească sănătatea, un elixir pentru o viaţă lungă. Ei apreciază ceaiul verde și ceaiurile specifice zonei.
Samovarul, un vas mare din cupru sau argint, în care apa fierbe pe tot parcursul zilei, simbolizează ospitalitatea și a fost creat de ruși pentru a se bucura de relaxarea oferită de ceai în orice moment al zilei. Ceaiul rusesc are un uşor gust afumat și este sorbit printr-un cub de zahăr păstrat pe limbă, sau completat cu o linguriţă de dulceaţă.
Britanicii beau anual aproximativ 900 de căni sau cești de ceai de persoană și preferă ceaiul negru, concentrat și cu lapte.
Egiptenilor le place ceaiul negru foarte dulce, iar marocanii adoră ceaiul de mentă, pe care îl beau mai ales în timpul mesei.
În Turcia se bea ceai negru oricând și nu este servit din cești de porțelan, ci din pahare mici de sticlă, în formă de lalea.
În India ceaiul este consumat acasă, la locul de muncă, sau pe stradă. Indienilor le place Cha-ya, sau Chai, un ceai negru intens, condimentat cu cardamom, fenicul, ghimbir, piper sau cuișoare, care de obicei este îndulcit cu zahăr și amestecat cu lapte.

Articolul precedentCugetări
Articolul următorGarcea va face educație la televizor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române