10.3 C
Braşov
AcasăNational5.500 locuri libere la Brașov: Ce se întâmplă în centrele de vaccinare...

5.500 locuri libere la Brașov: Ce se întâmplă în centrele de vaccinare cu AstraZeneca?

l O româncă din Italia a profitat

În centrele de vaccinare cu AstraZeneca e aproape pustiu, după publicitatea proastă de care a avut parte acest vaccin, în ciuda succesului evident din Marea Britanie. În România, sunt și centre de vaccinare unde a început încă de marți procedura de imunizare fără programare pe platformă. Acolo oamenii se prezintă doar cu buletinul și se pot vaccina. Unii profită de această oportunitate. Livia Opriș locuiește în Italia de 18 ani. Își dorea să facă vaccinul încă de când a apărut, dar în Italia e mai greu să ajungi la orice ser. Imediat ce a aflat că în România se poate imuniza fără programare, s-a prezentat la centrul de vaccinare din Baia Mare. Femeia nu are dubii în privința serului AstraZeneca. S-a imunizat cu speranța că totul va fi bine și că vom reveni la normalitate.
„Mama de 75 de ani a făcut AstraZeneca. A făcut puțină febră, 37. Fiica mea, în schimb, a făcut Pfizer și a făcut febră mai mare ca de la AstraZeneca”, spune Livia Opriș.
Și nici numărul celor care vin să facă a doua doză a vaccinului nu este prea mare. Sunt persoane care au renunțat.
„Nu mi s-a întâmplat nimic după prima doză, așa că nu avea ce să se întâmple la a doua”, spune un bărbat venit să facă rapelul cu AstraZeneca. Întrebat ce sfat ar avea pentru oamenii care nu s-au vaccinat, este categoric: „Să se vaccineze, să scăpăm odată și să revenim la normal”.
La Brașov, din cauza lipsei de interes, 4 fluxuri de vaccinare cu serul de la Astra Zeneca au fost transformate în fluxuri Moderna. În acest moment, în județul Brașov sunt disponibile peste 5.500 de locuri de vaccinare cu AstraZeneca dar nu prea sunt doritori, chiar dacă se pot prezenta la vaccinare doar cu buletinul, fără o programare in prealabil. De asemena, peste 15.000 de brașoveni se află pe listele de așteptare, dar cu alte vaccinuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române