5.8 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum se folosește un aspirator umed-uscat

(P) Cum se folosește un aspirator umed-uscat

Aparatele de curățat umed-uscate sunt instrumente la îndemână care pot face curățarea ușoară. După cum sugerează și numele, un astfel de electrocasnic este conceput special pentru curățarea scurgerilor de lichide, dar poate curăța și praful și alte murdării solide. Acest tip special de aspirator este foarte util în toate mediile de lucru și casele, deoarece funcționează la fel ca aspiratoarele normale.

Nu contează dacă este folosit în interior sau în exterior, un aspirator Karcher umed-uscat, de exemplu, poate fi folosit oriunde. Acesta este motivul pentru care trebuie să știți cum să utilizați în mod corespunzător un aspirator umed-uscat, mai ales dacă intenționați să cumpărați unul sau dețineți deja unul.

Cum se folosește un aspirator umed-uscat și cum funcționează

Este bine să învățați cum funcționează un astfel de aspirator, astfel încât să aveți o bună înțelegere a produsului și a caracteristicilor în care investiți.

Aspiratorul umed-uscat este de obicei proiectat într-un mod simplu. Se folosește de două sisteme de recipiente care sunt utilizate pentru separarea particulelor lichide de cele solide. Aspiratorul are, de asemenea, un orificiu de admisie care aspiră toată murdăria care se va deplasa de-a lungul unui tub cu celelalte deșeuri care au fost aspirate.

În timp ce trece peste recipiente, fluxul de aer scade. Scăderea vitezei slăbește aderența aerului asupra particulelor, iar particulele mai grele de murdărie cad în recipiente.

Curentul de aer este aspirat ulterior printr-un ventilator motorizat și iese prin orificiul de evacuare. Deoarece resturile și particulele de murdărie sunt dizolvate în lichidul din interiorul recipientului, aerul care este expulzat prin orificiul de evacuare va conține mai puțină murdărie în comparație cu un aspirator normal.

În plus, funcția de suflare prezentă în majoritatea aspiratoarelor umede le oferă acestor dispozitive capacitatea de a expulza și de a trage aerul rapid. Această funcție specială este foarte utilă atunci când împingeți frunzele, praful și alte resturi în grămezi, înainte de a le curăța la final. Alegeti asadar aspiratorul Karcher care vi se potriveste!

Sfaturi pentru utilizarea corectă a aspiratorului umed-uscat

Folosirea aspiratorului umed-uscat nu este la fel de grea pe cât credeți. De fapt, majoritatea vin cu manuale de instrucțiuni și puteți viziona chiar videoclipuri despre cum să le folosiți. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți aspectele importante de mai jos, indiferent de modelul pe care îl folosiți. Nu vrem ca experiența dvs. de curățenie să fie una dezastruoasă.

Ștergeți furtunul
Primul pas este de a îndepărta orice apă stagnantă din furtunul aspiratorului. Pentru aceasta, puneți furtunul într-o găleată și porniți aspiratorul. După aceea, așezați-l într-o zonă uscată. Când este umplut cu apă, goliți-l în cadă.

Selectați un filtru
În afară de curățarea furtunului de orice apă stagnantă, următorul lucru critic de reținut este să selectați filtrul potrivit. Deoarece aspiratorul umed-uscat poate fi utilizat pentru mai multe tipuri de curățare, asigurați-vă că selectați filtrul corect. Pentru scurgerile de lichid, utilizați filtrul de spumă, în timp ce filtrul de hârtie este utilizat pentru curățarea particulelor de praf și murdărie.

Alegeți atașamentul potrivit
Fiecare aspirator vine de obicei cu mai multe accesorii. Fiecare atașament are o utilizare specifică, iar tipul de curățare pe care urmează să îl faceți ar trebui să determine atașamentul pe care îl veți folosi. Unele sunt înguste, ceea ce le face perfecte pentru curățarea zonelor înguste, în timp ce altele, precum periile, sunt utilizate pentru curățarea particulelor de praf.

După alegerea atașamentului potrivit și instalarea filtrului potrivit, sunteți pregătit să începeți să aspirați zona murdară.

Utilizați funcția de evacuare atunci când este necesar
Așa cum am menționat mai devreme, evacuarea este un atașament care diferă de restul. Aspiratoarele umede au, de obicei, capacitatea de a arunca aer din furtun, ceea ce înseamnă că aceasta este o caracteristică suplimentară funcției de aspirare deja existente. Acest accesoriu special poate fi utilizat pentru a facilita curățarea în exterior.

Goliți recipientul
Dacă utilizați frecvent aspiratorul umed, este foarte important să goliți recipientul în mod regulat. Pentru a face acest lucru, desfaceți știfturile care sunt atașate la capacul recipientului. Odată ce capacul este scos, puteți goli conținutul. Se recomandă golirea aspiratorului imediat după curățarea scurgerilor de lichid. Permiterea deșeurilor lichide să rămână mult timp în recipient poate duce la un miros neplăcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române