15.2 C
Braşov
AcasăNationalULTIMA ORĂ: Johnson&Johnson amână lansarea vaccinului său anti-COVID în Europa

ULTIMA ORĂ: Johnson&Johnson amână lansarea vaccinului său anti-COVID în Europa

l Motivul: apariția cazurilor de cheaguri de sânge în SUA

Două autorități medicale din SUA au recomandat ieri, într-o declarație comună, suspendarea vaccinării cu noul vaccin produs de Johnson&Johnson pe fondul temerilor că ar putea duce la apariția cheagurilor de sânge, transmite New York Times. Ca urmare a acestor recomandări, grupul Johnson&Johnson a anunțat, tot ieri, că amână lansarea vaccinului său anti-COVID în Europa după apariția cazurilor de cheaguri de sânge în SUA. Într-un comunicat de presă, compania subliniază că sănătatea persoanelor care folosesc produsele sale este prioritatea numărul unu.
„Suntem conștienți de o tulburare extrem de rară care implică cheaguri de sânge în combinație cu trombocite scăzute la un număr mic de persoane care au primit vaccinul nostru COVID-19”, se arată în comunicat. Johnson&Johnson menționează că autoritățile medicale din SUA analizează șase cazuri raportate în Statele Unite din peste 6,8 milioane de doze administrate și, dintr-o precauție extremă, U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) și Food and Drug Administration (FDA), cele două instituții cu rol-cheie în pandemie au recomandat o pauză în utilizarea vaccinului.
„În plus, am analizat aceste cazuri cu autoritățile europene de sănătate. Am luat decizia de a întârzia proactiv lansarea vaccinului nostru în Europa”, anunță Johnson&Johnson. Compania anunță că lucrează îndeaproape cu experți medicali și autorități din domeniul sănătății și susține cu tărie comunicarea deschisă a acestor informații către profesioniștii din domeniul sănătății și către public. Vaccinul Johnson&Johnson a fost așteptat în întreaga lume, dat fiind că este administrat într-o singură doză, ceea ce ar fi ușurat campania de vaccinare iar România urma să primească astăzi prima tranșă de 60.000 de doze din acest vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române