10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎnjunghiat și tâlhărit: Masajul care aduce moartea

Înjunghiat și tâlhărit: Masajul care aduce moartea

l Tâlhăria a fost premeditată

Promisiunea unui masaj la domiciliu l-a costat viața pe un bărbat de 46 de ani, din Brașov. Omul a cunoscut pe internet o tânără, care s-a oferit să îi facă masaj, în schimbul unei sume de bani. Totul a fost un plan, spun procurorii: tânăra a venit la domiciliul clientului, însoțită de partenerul ei, iar bărbatul de 46 de ani a fost tâlhărit și ucis, cu trei lovituri de cuțit.

Idilă online

Tânăra de la care a pornit totul, Pascal Oana Mihaela, are 17 ani și este din municipiul Brașov. A postat pe internet un anunț, potrivit căruia prestează servicii de masaj. În acest fel, a intrat în legătură online cu bărbatul de 46 de ani, care ulterior i-a devenit victimă. Cei doi au convenit ca, în seara zilei de 8 aprilie, să se întâlnească pentru ”masaj” la apartamentul pe care victima îl deținea la etajul trei al unui bloc de pe strada Carpaților, în municipiul Brașov. Apartamentul era dat de bărbat în chirie, dar la momentul respectiv chiriașa nu era acasă.
„Tânăra, împreună cu bărbatul în vârstă de 23 ani, (…), s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde tânărul, folosindu-se de un obiect tăietor – înțepător, i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul pieptului, ulterior cei doi sustrăgând mai multe bunuri din interiorul locuinței”, spune comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Scenă de coșmar

Persoana care a descoperit fapta este chiar femeia care locuiește în apartamentul victimei. L-a găsit pe bărbatul de 46 de ani într-o baltă de sânge, la parterul blocului. Iar pe casa scărilor, de la etajul trei, până la parter erau, de asemeni, urme de sânge. Probabil ca victima a încercat să caute ajutor și a coborât cumva din apartamentul de la etajul 3 până la parter, acolo unde a fost găsit. Polițiștii de la Investigații Criminale au ajuns imediat la fața locului, alături de specialiști ai Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Brașov. Au găsit în apartament urme de răvășire și au început cercetarea criminalistică a locului faptei.
Investigațiile i-au condus pe anchetatori la cei doi suspecți – Pascal Oana Mihaela, în vârstă de 17 ani, din municipiul Brașov și Tudor Paul Cătălin de 23 de ani, din Olt. Cei doi locuiau împreună, în municipiul Brașov. „Avem date potrivit cărora cei doi au premeditat tâlhărirea victimei de 46 de ani. Se pare că minora a intrat în apartament, a sustras bunuri de acolo, iar victima a încercat să o oprească, împrejurare în care bărbatul a fost înjunghiat de persoana în vârstă de 23 de ani”, spune procurorul Vlad Teodorescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul de Minori și Familie Brașov. Victima a fost înjunghiată cu trei lovituri de cuțit, în zona toracelui.

Anchetă laborioasă

În ancheta omorului de pe Carpaților s-au implicat imediat și ofițerii de la Direcția de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La mai puțin de 4 zile de la comiterea omorului, polițiștii de la Investigații Criminale le-au bătut suspecților la ușă, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov. Cu mandatul de percheziție și dispozitive de forțat ușa, în mâini, pregătiți în cazul în care suspecții ar fi opus rezistență. Dar nu a fost cazul.
Pascal Oana Mihaela și Tudor Paul Cătălin au fost ridicați din apartamentul unde au fost găsiți și apoi audiați de un magistrat al Parchetului de pe lângă Tribunalul de Minori și Familie Brașov. În locuința lor, anchetatorii au găsit carduri, acte și un laptop al victimei. În plus, oamenii legii au dovezi științifice asupra prezenței celor doi autori la locul faptei. „Efectuăm cercetări, pentru două infracțiuni de omor calificat și pentru două infracțiuni de tâlhărie, una dintre acestea sub forma complicității”, spune procurorul Vlad Teodorescu.
Pascal Oana Mihaela a fost reținută pe bază de ordonanță luni seara, la ora 23. Două ore mai târziu, și Tudor Paul Cătălin a primit ordonanță de reținere. Cei doi au fost prezentați Tribunalului pentru Minori și Familie, care a decis arestarea lor, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române