12.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovEchipamentele de comunicaţii sol-sol pentru Aeroportul Ghimbav au fost livrate

Echipamentele de comunicaţii sol-sol pentru Aeroportul Ghimbav au fost livrate

Autor: M.P.

Echipamentele pentru comunicaţiile sol-sol din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov au fost livrate şi recepţionate. Este vorba despre 4 repetoare digitale şi un sistem antenă pentru repetoare, 6 stații radio digitale portabile cu GPS şi 29 de stații radio digitale portabile fără GPS, 4 staţii mobile digitale cu GPS şi 4 staţii mobile digitale fără GPS, 8 microfoane wireless, 7 staţii fixe digitale Voce şi o staţie fixă digitală Date. La acestea se adaugă un sistem antenă pentru staţii fixe dispecerat, 5 stații radio digitale portabile ATEX, un server dispecerat, un PC pentru conectare cu staţiile radio, un sistem UPS şi un Link Voce-Date. Toate împreună au costat 1.472.594,73 lei. Echipamentul a fost livrat de SC Ageximo SRL şi verificate ieri din punctul de vedere al cerinţelor de cantitate şi calitate, precum şi al caracteristicilor tehnice.

„Vom configura echipamentele într-o arhitectură care să corespundă nevoilor opraţionale”

În cadrul echipamentelor de comunicaţii sol-sol au mai fost recepţionate un server de aplicație, o bază de date, sisteme de operare server, aplicații care asigură monitorizarea sistemului radio, programarea terminalelor radio şi a repetorului radio, precum şi monitorizarea poziţiei prin GPS, alături de aplicaţia Dispecer şi cea pentru terminale Android. „Comunicaţiile sol-sol se desfăşoară între agenţii de handling, serviciul de pompieri, turnul de control şi operatorii aerieni. Am achiziţionat sistemul propriu-zis şi staţiile de emisie-recepţie, pe care ulterior le vom configura într-o arhitectură care să corespundă nevoilor operaţionale”, a explicat Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov.

Furnizorul se va ocupa şi de pregătirea personalului

Prin intermediul acestor echipamente de ultimă generaţie şi multifuncţionale va fi implementat un sistem profesional de radiocomunicaţii în sistem digital, complet funcţional, care va asigura comunicaţiile operative de date şi voce între personalul care îşi desfăşoară activitatea în Dispeceratul Central, echipa managerială, turnul de control şi echipele mobile din teren specializate în intervenţii din punct de vedere operațional, tehnic și de securitate. „Firma care a furnizat echipamentele se va ocupa şi de instruirea personalului care urmează să le utilizeze. În privinţa sistemului de comunicații sol-aer, care asigură legătura între turnul de control și aeronave, acesta va fi realizat în cadrul Serviciilor de Navigație Aeriană. Pentru siguranța zborurilor, cele două sisteme (sol-aer și sol-sol) nu trebuie să aibă interferențe. Tocmai de aceea, ne dorim să dotăm Aeroportul cu cele mai moderne şi mai fiabile echipamente”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române