9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNe judecăm! Serviciile de deszăpezire din 7 aprilie nu se achită

Ne judecăm! Serviciile de deszăpezire din 7 aprilie nu se achită

Autor: M.P.

l Plătim amenda primită de la Poliție

După ce săptămâna trecută a achiziţionat servicii de avocatură pentru a da în judecată operatorul de parcări publice, acum Primăria Brașov este pregătită pentru „lupta în instanţă” şi cu operatorul de deszăpezire, a anunţat primarul Allen Coliban, în jurnalul său de pe Facebook. Ideea vine după ce la mijlocul săptămânii trecute circulaţia din municipiu a fost îngreunată dis-de-dimineaţă, timp de mai multe ore, din cauza zăpezii abundente căzute şi a utilajelor insuficiente aflate pe traseu, pentru curăţarea drumurilor.

Coliban: „Prestatorul era obligat să aibă abonament pentru alerte meteo”

„Orașul a fost aproape blocat, timp de câteva ore, în cursul dimineții. Conform contractului de deszăpezire, firma prestatoare trebuia să aibă utilaje pregătite până la finalul lunii aprilie. La finalul lunii martie, Primăria Brașov a transmis o notificare în acest sens. De asemenea, marți dimineața, am trimis am trimis o notificare imediat ce am primit alerta pentru codul galben de ninsori. Am transmis aceste notificări, deși, printr-o altă prevedere contractuală, prestatorul era obligat să aibă propriul abonament, pentru a primi alertele meteo”, a declarat primarul. Coliban susţine că cele 20 de utilaje scoase miercuri pe traseu de operator, pentru deszăpezire, au fost insuficiente, ţinând cont de condiţiile meteo, iar acesta a fost motivul circulaţiei îngreunate.

Amenda primită de la Poliţia rutieră va fi recuperată de la compania de deszăpezire

Din cauza traficului greoi şi nesigur pe şoselele publice din Braşov, Municipalitatea a primit, săptămâna trecută, o amendă din partea Poliţiei Rutiere. Contravaloarea acesteia va fi recuperată însă tot de la prestatorul serviciului de deszăpezire. „Vom achita amenda, dar suma o vom recupera din penalitățile prevăzute în contractul încheiat cu prestatorul”, a subliniat primarul, care a mai spus că serviciile de deszăpezire din data de 7 aprilie (când s-a produs blocajul) nu vor fi achitate operatorului. „Prestatorii trebuie să înțeleagă că nu mai sunt admise jumătăți de măsură. Avem prevederile contractuale și, în cazul în care va fi nevoie, vom ajunge și la lupte în instanțe, așa cum s-a întâmplat și în cazul parcărilor”, a declarat Coliban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române