15.5 C
Braşov
Acasă Cititori Rețeta zilei

Rețeta zilei

Ghizmană

Se pregătește din doi litri de lapte, 10 ouă, o jumătate de kilogram de zahăr, drojdie cam cât un ou și puțină esență. Se amestecă toate astea cu telul până când se face o maia groasă ca o cremă. Se lasă la cresut în oală. Apoi, se pune în tava unsă cu ulei și făină și se mai lasă la crescut puțin, apoi se bagă la cuptor. O rețetă mai veche de ghizmană folosește în loc de zahăr 10 linguri de miere, iar în loc de drojdie o bucată de aluațel, pus la dospit în lapte cald. În acest caz, maiaua (aluatul) obținută se lasă la dospit la loc cald, nu departe de sobă, acoperită cu un șervet curat, urmărind-o din când, să nu se umfle prea tare și să dea afară din vas.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 8 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

FRF a stabilit gazdele barajelor de promovare în Liga 2 / Situație inedită dacă ACS SR Brașov se califică la baraj

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, prin tragere la sorți, ordinea disputării meciurilor celor două manșe ale fiecărei etape de baraj pentru...

Poliția Brașov: Sfaturi pentru o vacanță în siguranță!

Vacanța de primăvară reprezintă un prilej de bucurie pentru copii, iar pentru părinți un motiv în plus să acorde atenție sporită pericolelor la care...

Pisică pierdută în zona Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu”. Răspunde la numele Isis

Pisica din imagini a fost pierdută în Brașov, în zonele Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, str. Vlad Țepeș, str. Agrișelor. Răspunde la numele Isis și...

Cu distanțare fizică: Slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă Brașov – pe scenă, în Piața Sfatului

l Mieii - în piețe începând de vineri Viceprimarul Flavia Boghiu și prefectul Cătălin Văsii au avut, în cursul zilei de marți, o discuție cu...

COMENTARII RECENTE