13 C
Braşov
AcasăComunicatePoliția Brașov: Atenție! Metoda "Accidentul" reinventată!

Poliția Brașov: Atenție! Metoda „Accidentul” reinventată!

Infractorii au ”inventat” o nouă metodă de înșelăciune pentru a păcăli, în special persoanele în vârstă. Asemănător ”Metodei Accidentul”, potențialele victime sunt apelate telefonic de către aceștia care pretind că le sunt rude, că au fost diagnosticate cu COVID-19, sunt în spital și au nevoie de bani pentru pentru achiziționarea unor materiale necesare tratamentului.
În alte cazuri, infractorii pretind că sunt cadre medicale și solicită sume de bani în vederea achiziționării unor aparate de ventilație pentru rude spitalizate ale victimei.
Poliția Brașov recomandă cetățenilor să fie prudenți în această perioadă și să țină cont de următoarele recomandări:
• să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
• să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare informației conform căreia prin înmânarea unei sume de bani unor persoane necunoscute pot fi achiziționate materiale sanitare necesare tratamentului sau spitalizării;
• să nu trimită sume de bani unor necunoscuți și să nu accepte să se întâlnească cu aceștia (la ușa locuinței sau în orice alt loc stabilit de comun acord), indiferent de pretextul folosit;
• să contacteze presupusele rude ”infectate” pentru a lămuri veridicitatea informațiilor transmise telefonic.

ATENȚIE !
Sesizați POLIȚIA prin apelarea numărului unic de urgență 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimele unei infracțiuni de înșelăciune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE