17.8 C
Braşov
Acasă National Ieri în Timișoara, mâine în toată țara: Începe vaccinarea în cabinetele medicilor...

Ieri în Timișoara, mâine în toată țara: Începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

l Ea se va face cu vaccinuri Johnson&Johnson și AstraZeneca

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat ieri, de Ziua Mondială a Sănătății, că a început campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.
Potrivit CNCAV, primii care au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe listele proprii sunt 50 de medici de familie din județul Timiș.
În cabinetele medicilor de familie se administrează în prezent vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.
„Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens”, a transmis CNCAV.

Programările se realizează pe listele deschise de medici

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat încă de marți că au fost stabilite procedurile privind vaccinarea împotriva Covid-19 în cabinetele medicilor de familie. Programările se realizează pe listele deschise de fiecare doctor în cabinete, iar acesta își va stabili programul de imunizare în afara orelor de lucru.
Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va face cu doze care pot fi ținute la frigider, cu vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson, în funcție de cantitatea pe care țara noastră ar putea să o primească în perioada următoare. „În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru”, a spus Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

FRF a stabilit gazdele barajelor de promovare în Liga 2 / Situație inedită dacă ACS SR Brașov se califică la baraj

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, prin tragere la sorți, ordinea disputării meciurilor celor două manșe ale fiecărei etape de baraj pentru...

Poliția Brașov: Sfaturi pentru o vacanță în siguranță!

Vacanța de primăvară reprezintă un prilej de bucurie pentru copii, iar pentru părinți un motiv în plus să acorde atenție sporită pericolelor la care...

Pisică pierdută în zona Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu”. Răspunde la numele Isis

Pisica din imagini a fost pierdută în Brașov, în zonele Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, str. Vlad Țepeș, str. Agrișelor. Răspunde la numele Isis și...

Cu distanțare fizică: Slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă Brașov – pe scenă, în Piața Sfatului

l Mieii - în piețe începând de vineri Viceprimarul Flavia Boghiu și prefectul Cătălin Văsii au avut, în cursul zilei de marți, o discuție cu...

COMENTARII RECENTE