11.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovŞantier în amfiteatrele de pe Colina Universităţii

Şantier în amfiteatrele de pe Colina Universităţii

Autor: M.P.

Amfiteatrele de pe Colină ale Universităţii Transilvania vor fi şi ele reabilitate, după ce instituţia de învăţământ a lansat o licitaţie pentru reparaţiile capitale aferente corpurilor B şi C. Per total, este vorba despre şase amfiteatrele situate în corpul C, de pe Colină, respectiv sălile CP1, CP2, CP3, CP4, CP5 și CP6. Pentru acestea, Universitatea estimează că va fi nevoie de o investiţie în renovare de 2,948 milioane lei fără TVA (3,508 milioane lei cu TVA inclus).
Constructorul va fi desemnat în urma unei proceduri, în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), pentru care anunţul a fost lansat deja. El va avea la dispoziţie maxim cinci luni pentru a face lucrările cuprinse în caietul de sarcini. Printre intervenţiile prevăzute în documentaţia de licitaţie pentru cele şase săli, se numără curăţarea cărămizii aparente de pe pereţi şi înlocuirea bucăţilor degradate, refacerea instalaţiilor electrice, a instalaţiilor de comunicaţii şi a sistemului de încălzire, înlocuirea mochetei cu un covor din PVC pentru trafic intens şi înlocuirea completă a uşilor şi a ferestrelor. Pentru amfiteatrul CP3, cel mai mare dintre cele şase care vor intra în şantier, lambriurile de pe perete vor fi înlocuite cu panouri PAL colorate şi texturi apropiate de textura lemnului natural.
Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, Universitatea Transilvania a lansat o altă licitaţie care are în vedere reparaţii capitale la corpurile de pe Colină. Printr-un contract estimat la 1,271 milioane lei fără TVA (1,513 milioane lei cu TVA inclus), Universitatea vrea să repare şi acoperişul şi faţadele corpurilor B şi C. La cele două corpuri de clădire se vor face, pe lângă reparaţii, şi zugrăveli la fațade, şi reparații la hidroizolații, reparații la unele căi de acces exterioare, iar scările de la intrarea în clădire vor fi placate cu plăci de granit. Câştigătorul acestui contract vor avea la dispoziţie maxim opt luni pentru a face aceste intervenţii. După finalizarea lucrărilor, va trebui să ofere o garanţie de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române