4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPlombe sau covoare asfaltice? Două săptămâni pentru repararea străzilor din municipiul Brașov

Plombe sau covoare asfaltice? Două săptămâni pentru repararea străzilor din municipiul Brașov

Cele trei firme care au încheiate contracte pentru reparații străzi cu Primăria Brașov mai au două săptămâni pentru a finaliza toate reparațiile necesare, în situația în care condițiile meteo vor permite acest lucru. Decizia a fost luată după ce, săptămâna trecută, primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu au avut o întâlnire pe tema deficiențelor și întîrzierilor cu care se intervine în repararea străzilor și trotuarelor cu firmele care au încheiate contracte pentru reparații străzi – SC Eurostrada și asocierea dintre RECON SA și RS Activ.

Plombări pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu

În majoritatea situațiilor, reparațiile presupun intervenții superficiale, ,,plombări”, astfel încît circulația să se poată desfășura în condiții de siguranță. În cazul reparațiilor majore, dacă temperaturile vor depăși 10 grade, se va face turnarea de covoare asfaltice. Acolo unde lucrările sînt în garanție, toate aceste intervenții se fac pe cheltuiala constructorului. Prima intervenție majoră de acest fel a fost în stația RATBV de pe str. Mihail Kogălniceanu, la intersecția cu Bulevardul Victoriei, unde firma Eurostrada a trebuit să refacă, pe cheltuiala proprie, alveola stației.
„Reparăm toate gropile, tot ce înseamnă plombe, refacem marcajele rutiere în tot orașul, pînă la sfîrșitul lunii. Mă voi asigura că vor fi gata, vom fi prezenți și eu și colegii mei pe teren. Vom verifica totul să fie făcut în timp util, iar pînă la Paști, cu siguranță, vom reuși să terminăm toate reparațiile și toate marcajele rutiere. Și astăzi am fost pe teren pentru a vedea unde vom începe să turnăm covoare asfaltice. Aici este vorba de lucrările mari care vor urma. Pentru asta avem nevoie de temperaturi pozitive. Este foarte important ca pămîntul să fie cald, astfel încît asfaltul să prindă și să avem lucrările de calitate pe care ni le dorim cu toții. Totodată, am verificat tot ce înseamnă lucrare în garanție, care va fi refăcută pe costul asfaltatorului“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

S-au făcut primele lucrări în Tractorul, pe Zizinului și Fagurului

Pînă în prezent, pe lotul I, SC Eurostrada a executat lucrări de reparații gropi în cartierul Tractorul și pe str. Zizinului, reamenajarea stației RATBV de pe strada Mihai Kogălniceanu, ridicarea la cota capace cămine pe str. Fagurului, capăt linie RATBv Timiș-Triaj și capăt linie RATBV Rulmentul. Pe lotul II, cei doi asociați, Recon și RS Activ, au executat lucrări de reparații pe următoarele străzi: Soarelui, Înfrățirii, Carpaților, Fragilor, Vasile Alecsandri, Calea București, Saturn, Lacurilor, Poienelor, Neptun. Începînd de miercuri, 7 aprilie, brașovenii vor avea posibilitatea să monitorizeze programul de reparații al străzilor din Brașov. Primăria va publica, în fiecare dimineață, pe pagina de Facebook, programul de reparații din ziua curentă.
Odată cu încălzirea vremii, au început și lucrările de refacere a marcajelor. În următoarele 3 săptămâni activitatea se va concentra pe zona centrului istoric și cartierul Schei. În funcție de condițiile meteo, această perioadă se poate prelungi pînă la sărbătorile de Paști. Lucrările presupun refacerea marcajelor pentru trecerile de pietoni, a celor de separare a benzilor și a sensurilor de circulație, semnalizările pe orizontală (de exemplu „Cedează trecerea“, „Stop“, săgeți direcționale, marcaje de parcare interzisă etc.). Lucrările de refacere a marcajelor se vor executa pe străzile Mureșenilor, George Barițiu, Șirul Gheorghe Dima, Șirul Ludwig van Beethoven, Bulevardul Eroilor (inclusiv în zona clădirii Prefecturii), Nicolae Bălcescu – zona magazin Star, Constantin Brâncoveanu, Piața Unirii, Căpitan Ilie Birț, Pe Tocile, Învățătorilor, Poarta Schei, Nicolae Bălcescu, Podul Crețului, Egalității, Vasile Saftu, Prundului, Băilor, Nicolae Iorga, zona Primăriei Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE