15.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Comăna, la carantină zonală

UPDATE / Comăna, la carantină zonală

Localitatea Comăna are toate şansele să intre în carantină după ce, datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov au arătat ieri o incidenţă a cazurilor de COVID de 12,38 la mie, faţă de 8,3 la mie cât era cu o zi înainte. În comună, în doar 24 de ore, numărul cazurilor confirmate a crescut de la 27 la 34, în ciuda faptului că prefectul Cătălin Văsii a solicitat luni POliţiei şi Jandarmeriei să facă monitorizări şi controale mai dese în toate satele localităţii.

Contacţii direcţi refuză testarea

Într-o întâlnire cu prefectul Cătălin Văsii, subprefecţii Izabella Ambrus şi Codruţ Bucur, Directorul executiv al DSP Brașov, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, chestor de Poliție Valentin Flucuș,  inspectorul-șef al ISU Brașov, col. Lucian Marciu, prim-adjunctul inspectorului-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean, lt. col. Gheorghiță Stelian Trotuș, și adjunctul comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, lt. col. Constantin Lobodan, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau, a prezentat analiza de risc a comunei Comana. Din această analiză a reieșit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creștere, în timp ce gradul de conformare a populației la măsurile de protecție sanitară este  unul scăzut. În plus, persoanele simptomatice, precum și contacții direcți ai cazurilor confirmate refuză testarea, deși DSP a trimis teste la medicul de familie din comună.

Decizia aparţine Centrului Național CNSCBT

Având în vedere rezultatul analizei, din care a reieșit că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, DSP Brașov a transmis, după terminarea ședinței, către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile propunerea de instituire a carantinei zonale în unitatea administrativ-teritorială Comana. Dacă INSP va fi de acord cu această propunere, Comăna va fi cea de a treia localitate din judeţul Braşov, în care se instituie carantina. Primele două au fost Sâmbăta de Sus, la finele anului trecut, şi Sânpetru, săptămâna trecută.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE