9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAjutor de pandemie: Bani la Spitalele din Rupea şi Săcele

Ajutor de pandemie: Bani la Spitalele din Rupea şi Săcele

Autor: Mihaela Parghel

l 26 de milioane de lei, pentru gestionarea crizei sanitare

Spitalul orăşenesc Rupea şi Spitalul municipal Săcele se află pe lista celor 11 unităţi medicale din România şi două centre sociale care vor beneficia de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene a semnat deja cele 13 contracte de finanţare, prin care pune la dispoziţia spitalelor 124 de milioane de lei, special pentru combaterea pandemiei SARS-CoV-2, în contextul crizei sanitare. Sunt finanțate, prin acest program, achiziții de echipamente medicale și de protecție, precum și dezinfectanți care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Peste 15 milioane de lei pentru Spitalul din Rupea

Prin POIM, Spitalului orăşenesc Rupea îi va reveni suma de 15,14 milioane lei, pentru a asigura un răspuns prompt şi eficient al sistemului medical la criza actuală. De asemenea, o sumă de 10,98 milioane lei, asigurată prin intermediul altul proiect finanțat în cadrul POIM, va permite şi consolidarea capacității Spitalului municipal Săcele, de a gestiona actuala criză sanitară.
Sumele cele mai mari au fost accesate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (30,89 milioane lei) şi spitalul din Tîrgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Alte două contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Oltenița din județul Călărași, respectiv a Spitalului Orășenesc Huedin județul Cluj. Proiectele vor asigura finanțarea echipamentelor medicale și de protecție necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Aproape 9 milioane pentru Institutul Inimii, din Cluj

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din județul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanțarea va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului și tratamentul bolnavilor, anunţă Ministerul. Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de orașul Siret din județul Suceava va asigura creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu echipamente şi dispozitive și aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienților.
Pentru dotarea Spitalului Orășenesc Beclean din județul Bistrița Năsăud, MIPE va asigura tot prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare o finanțare de 829.900 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române