5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDouă proiecte de asistență socială pentru județ

Două proiecte de asistență socială pentru județ

Autor: Mihaela PARGHEL

Doar cinci primării din județul Brașov au, printre angajați, asistenți sociali specializați, atrag atenția consilierii județeni USR-PLUS, care la sfârșitul săptămânii trecute au avut o întâlnire online cu alegătorii. În celelalte primării, de serviciile de asistență socială se ocupă angajaţi de la alte direcţii şi birouri, la capitolele „şi altele”. Mai mult, majoritatea primăriilor nici nu au printre preocupări crearea unei strategii pe termen lung pentru serviciile sociale. Potrivit consilierului Erwan Joliff, din 58 de localităţi din judeţul Braşov, doar zece au astfel de strategii pe care le-au trimis spre avizare către Consiliul Judeţean, aşa cum prevăd normele.

Discuţii pentru un sistem de asistenţă la domiciliu, la nivelul judeţului

În acest context, consilierii USR PLUS anunţă că au purtat deja discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean, pentru lansarea a două proiecte de asistenţă socială care să cuprindă toate localităţile (mai puţin municipiul Braşov, care are propriul sistem de asistenţă socială, bine structurat şi dezvoltat). Pentru primul dintre ele, adresat persoanelor vârstnice, consilierul Marius Stoianovici aminteşte despre un „recensământ” al beneficiarilor, pe categorii de nevoi. „La finalul anului trecut i-am solicitat președintelui Consiliului Județean Brașov sprijin în transmiterea unei adrese oficiale către fiecare primărie, pentru a avea o situație centralizată a persoanelor vârstnice, singure, vulnerabile, care au nevoie de sprijin în această perioadă. Adresa respectivă a fost transmisă, iar cele mai multe dintre primării au răspuns. În baza acestor date se va putea realiza o strategie care să conțină măsuri proactive pentru aceste persoane. Visul meu este să văd un sistem de asistență la domiciliu implementat și la nivelul județului”, a declarat consilierul judeţean Marius Stoianovici.
Un al doilea program are în vedere crearea unui centru de consiliere şi informare a tinerilor care au probleme cu consumul şi dependenţa de droguri. Acest centru ar putea fi amenajat cu o finanţare din fonduri europene, susţine Marius Stoianovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române