23 C
Braşov
AcasăInternationalLa ei e mult mai rău! Grecia: după 5 luni de ...

La ei e mult mai rău! Grecia: după 5 luni de lock-down, se redeschid magazinele

l Mall-urile mai așteaptă

- Advertisement -

După un lockdown care i-a ținut pe greci mai mult în case, guvernul de la Atena începe să pregătească deschiderea țării. Reamintim că din 7 noiembrie și până acum, grecii s-au putut deplasa, pe bază de declarație, doar la serviciu și la medic sau la magazine doar pentru a ridica ce au comandat on-line- alimente și articole de strictă necesitate. Excepție a făcut perioada Crăciunului, când au fost deschise magazinele, frizeriile și librăriile (nu mall-urile) și care s-au închis din nou pe 3 ianuarie 2021. Deplasările în afara cartierului de locuit au fost interzise pentru orice alt motiv în afara mersului la serviciu , la farmacia de cartier sau la doctorul de cartier. Acum, după aproape 5 luni de izolare severă, autoritățile din Grecia anunţă că vor redeschide majoritatea magazinelor și vor relaxa restricţiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări şi decese provocate de COVID-19 – relatează Agerpres. Viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, a declarat că toate magazinele cu amănuntul se vor redeschide luni, în afară de marile magazine şi centrele comerciale.
Deplasările cu maşina vor fi din nou autorizate pe distanţe scurte în weekend, pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.
Permiţând grecilor să „descomprime” în afara domiciliului în condiţiile în care vremea se îmbunătăţeşte, guvernul speră să obţină beneficii „la nivel sanitar, social şi economic”, potrivit demnitarului elen.
Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.
În total, ţara cu o populație de aproximativ 11 milioane de locuitori a înregistrat mai mult de 260.000 de cazuri de COVID-19 şi 8.093 de decese de la începutul pandemiei. Peste 700 de persoane sunt în prezent la terapie intensivă.
Susţinătoare fermă a paşaportului european pentru vaccinuri, Grecia speră să demareze sezonul turistic la jumătatea lunii mai şi să obţină venituri absolut necesare din acesta.
Circa 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în ţară, unde peste 580.000 de persoane au primit deja a doua doză.
Grecia intenţionează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei sale, după ce a cheltuit deja 24 de miliarde de euro în 2020. Bugetul grec a fost elaborat pe o prognoză de creştere de 4,8%, iniţial prevăzută la 7,5%, dar revizuită în scădere din cauza lockdown-ului în curs, introdus în noiembrie.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii