8 C
Braşov
AcasăNationalDeputatul brașovean Tudor Benga îi critică pe colegii politicieni

Deputatul brașovean Tudor Benga îi critică pe colegii politicieni

Tudor Benga, parlamentar USRPLUS îi critică pe colegii săi politicieni care, în ultima săptămână au avut ieşiri publice prin care i-au numit pe protestatarii anti-mască „bombardieri”, „cocalari” sau „pleava societăţii”. Politicianul a ţinut să sublinieze că în spatele acestor proteste este totuşi o „furie reală şi legitimă”, iar personajele publice ar trebui să ţină cont şi de acest aspect, înainte de a lansa astfel de etichetări.

„Statul român a eşuat să protejeze unele categorii”

„Unul din efectele cele mai perverse ale Covid este că a afectat foarte disproporționat diverse segmente ale societății. Mai toți resimțim efectele nefaste ale distanțării, izolării, și angoasa vis a vis de boală pentru noi înșine sau pentru cei dragi. Însă în timp ce bucăți mari din societate și-au putut duce cât de cât existența mai departe în parametri socio-economici similari cu cei de dinainte de criză, pentru alte bucăți, deloc mici, din societate, criza le-a distrus complet mijlocul de a-si câștiga pâinea și implicit le-a devastat existența. Pentru oamenii aceștia, deloc puțini, efectul devastator al măsurilor luate pentru gestionarea pandemiei a fost semnificativ mai mare decât riscul perceput de a-și pierde potențial viața din cauza infectării cu Covid. Iar statul român a eșuat să-i protejeze, sau în nici un caz nu a reușit să-i protejeze suficient cât să-i convingă că au de ce să mai strângă din dinți cât li se cere. Mi se pare foarte important pentru noi ca nație să înțelegem această asimetrie dintre segmente diferite ale societății. Pur și simplu pentru unii efectele măsurilor anti-covid au fost mult mai dure decât riscul perceput al virusului”, a spus Tudor Benga.

„AUR s-a suit călare pe valul de nemulţumire şi va încerca să profite de el”

Deputatul a apreciat că în societate este multă furie, iar „a-i trimite la plimbare pe cei care ies zilele astea în stradă e o greşeală”, cu atât mai mult cu cât acesta este un efect al incapacităţii statului.„Pandemia potențează o falie care exista dinainte, care crește, și care, dacă nu ne apucăm repejor s-o reparăm, o să ne dea de furcă foarte curând mult, mult mai rău decât ne-a dat până acum. Pandemia o vom aduce sub control, însă după ea vine o altă lume decât cea care a fost înainte și am face bine să ne uităm cu atenție la semnele pe care le primim deja”, a mai spus deputatul, care a apreciat şi că, în situaţia de faţă, AUR „s-a suit călare” pe valul de nemulțumire populară și va încerca să profite de el. (M.P.)

1 COMENTARIU

  1. In USA fiecare familie sau persoana singura a primit 1400 $ pentru subzistenta, indiferent de starea sociala! pe cand la noi restrictii peste restrictii.
    Mai mult au mai marit preturile la gunoi, au introdus taxarea tuturor parcarilor publice, si mărite,; nu mai vorbesc de prețurile la alimente!
    Noi nu mai trăim in realitate! În plina pandemie sa faci asa ceva si si sa mai ai pretenții tu autoritate publică de la cetățeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE