4.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov25 de luni și începe? Autostrada Braşov – Făgăraş, la licitaţie pentru...

25 de luni și începe? Autostrada Braşov – Făgăraş, la licitaţie pentru completarea documentaţiei tehnice

l Pe „model nou“

Rămas în aer după rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel, tronsonul Făgăraș – Brașov al Autostrăzii Transilvania a fost scos ieri la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Proiectul de investiţie, care în ultimul an a stat „la sertar” va fi licitat „pe model nou”, anunţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Asta înseamnă că „CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren”, după cum a explicat ministrul Transporturilor.

22 de luni pentru completarea Studiului de Fezabilitate

Valoarea estimată a contractului pentru completarea documentaţiei este 21.387.313,82 lei fără TVA. Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maxim 22 de luni pentru a complete studiul de fezabilitate şi încă trei luni pentru a aduce la zi proiectul tehnic. „Am anunțat revitalizarea acestui proiect în prima conferință de presă, pe 15 ianuarie. Mă bucur nespus că vă pot informa despre o nouă promisiune respectată. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate ȘI pentru elaborarea proiectului tehnic”, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Licitaţie pe „model nou”

Acesta este primul contract pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îl scoate la licitaţie pe „modelul nou”. „CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov – Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă”, a precizat Drulă. Printre avantajele pe care ministrul Transporturilor le-a subliniat, în ceea ce priveşte acest nou tip de licitaţie sunt „termenele realiste pentru realizarea activităților; corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect; uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale; plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului”.

1 COMENTARIU

  1. 25 de luni documentația de fezabilitate și proiectul cand ca fi gata??.in cate luni???..ca sa nu mai vorbim de execuția lucrărilor….termen realist între 10 și 25 de ani ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE