8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovClaxoane în tot orașul la 3 dimineața: S-au săturat de mască și...

Claxoane în tot orașul la 3 dimineața: S-au săturat de mască și de „restricții“

l „Jos Pandemia!”

Două manifestații împotriva noilor restricții de circulație aplicate de guvern în lupta cu pandemia de Covid19 au avut loc luni dimineața și luni după amiază în municipiul Brașov .
Astfel, în jur de 40 de autoturisme, majoritatea taximetre, au blocat luni dimineața în jurul orei 2 , bulevardul 15 Noiembrie din Brașov, în dreptul Prefecturii județului. Participanții la protest au scandat împotriva noilor măsuri de restricție aplicate de guvern începând de duminică seara pentru limitarea extinderii pandemiei. De asemenea, protestatarii au strigat împotriva șefului Comitetului Național pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat. Mulți dintre cei care au participat la acest protest nu au purtat masca de protecție.
După blocarea circulației în zona prefecturii, protestatarii au plecat în coloană, în tur prin oraș, folosind claxoanele la ora 3,30 dimineața, pentru a informa brașovenii în legătură cu nemulțumirile lor. Pe tot timpul protestului, forțele de ordine și-au facut prezența discret, inclusiv cu mașini de poliție în fruntea și in spatele coloanei de 35-40 de mașini. Reamintim că măsurile care se aplică în municipiul Brașov pentru următoarele 2 săptămâni sunt : închiderea magazinelor și restaurantelor la ora 18 în week-end și interdicția de circulație după ora 20 vinerea, sâmbăta și duminica pentru alte motive decât tratament medical de urgență, achiziționarea de medicamente, îngrijire a unui membru de familie sau deces în familie. În restul săptămînii, restricțiile de circulație încep la ora 22 și afacerile se inchid la ora 21.La acestea se adaugă restricțiile locale introduse în Poiana Brașov, respectiv închiderea unităților de alimentație publică aflate la mai puțin de 100 de metri de pârtii. În urma protestului, luni dimineață reprezentanții forțelor de ordine au declarat că nu au fost aplicate niciun fel de amenzi pentru că ”nu a fost încălcată nicio lege” ( chiar dacă protestatarii nu au purtat mască iar protestul s-a desfășurat în timpul în care , teoretic, trebuiau aplicate restricții de circulație conform stării de alertă). Ieri după amiază, reprezentanții jandarmeriei au revenit și au declarat că în urma protestului au fost aplicate 16 amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

”Mitingul” AUR-câteva sute de persoane au blocat traficul în centrul orașului

Ieri după amiază începând cu ora 17, aproximativ 550 de brașoveni (conform estimărilor oficiale făcute de Jandarmerie) au protestat, la chemarea partidului AUR, împotriva măsurilor de protecție contra Covid19. O parte din protestatari au plecat din Centrul Civic și s-au reunit cu cei 50 aflați în fața Prefecturii care-i așteptau cu material logistic -icoane, castroane în care băteau și steaguri- după care cei nemulțumiți s-au deplasat în Piața Sfatului. ”Marșul” a continuat prin Poarta Șchei, adunând mai mulți protestatari și blocând circulația în zonă. Ca și cei de luni dimineața, protestatarii au scandat ”Libertate”, ”Jos Pandemia” ”Jos Arafat”, majoritatea fără să poarte mască de protecție. Protestul a fost dublat și de unul motorizat, care ca și luni dimineața a parcurs o bună parte din oraș, claxonând și îngreunând traficul, iar spre seară chiar blocând Bulevardul 15 Noiembrie pentru zeci de minute. În jurul orei 20, protestatarii, în majoritate tineri, au plecat pe jos spre strada Toamnei, unde giratoriul a fost blocat pentru o perioada și apoi au plecat pe Calea București, spre cartierul Astra. În tot acest timp ( aproximativ 3 ore), circulația autovehiculelor pe bulevardul 15 noiembrie a fost complet sau parțial blocată. La închiderea ediției, protestatarii se deplasau pe Calea București. Forțele de ordine au fost prezente și la această la manifestație și au filmat protestatarii, astfel încât cei care au renunțat la mască se pot aștepta să primească o amendă pentru nerespectarea legii.
Referitor la manifestațiile care au avut loc în câteva localități din țară, premierul Florin Cîțu a declarat că noile măsuri restrictive din România sunt „unice în Europa”, pentru că au fost stabilite în funcție de incidența cazurilor de COVID.
„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă.
Premierul a adăugat că România va avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin în luna aprilie.
„Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”.„Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus Cîţu.

2 COMENTARII

  1. Dacă te prindea pe tine pe strada la ora aia fara declarație iți dădea amendă, dar pe țiganii ăștia i-au iertat, oare de ce??…răspuns…cine le da pakentul și cașcavalul militienilor??..taximetriștii…plus ca sunt informatori ai lor…
    Rușine ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE