15.4 C
Braşov
AcasăNationalLa 7,36 /1000 în municipiul Brașov: Simulare pentru Evaluarea Națională, cu...

La 7,36 /1000 în municipiul Brașov: Simulare pentru Evaluarea Națională, cu prezența fizică!

l Câți elevi vor merge la testare?

- Advertisement -

Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi proba la limba și literatura română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2021. Simularea începe la ora 09.00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021.
Amintim că subiectele la română la simularea evaluării naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore. Elevii care participă la simulare evaluarea națională 2021 – română pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte.
Vor avea timp de lucru 2 ore pentru rezolvarea subiectelor la română la simulare evaluare națională 2021. Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi școlilor. Nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici cu telefoane sau tablete. Proba este supravegheată audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat și evaluare națională. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Notele obţinute la simulări evaluarea națională 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
La simularea pentru BAC prezența a fost de doar 20% în județul Brașov
La simularea examenelor de bacalaureat care au avut loc săptămâna trecută, județul Brașov a avut cea mai mică prezență din țară, când doar aproximativ 20 % din elevii de clasa a XII-a au participat fizic la testare. Aceasta deși în județul Brașov, doar localitatea Sânpetru este în carantină (unde nu este niciun liceu), iar ceilalți elevi ar fi avut posibilitatea să se prezinte la simularea pentru bacalaureat.
Pentru simularea Evaluării Naționale , singurii elevi care nu pot participa la testare sunt cei din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială din Sânpetru, localitate aflată în carantină de câteva zile.
Deși incidența infectărilor în unele localități din județ este mult peste cifra de posibilă carantinare (6 /1000), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a evitat în mod constant in ultima săptămâna luarea unei decizii tranșante în această direcție. Astfel , la Ghimbav incidența este de 7,17/1000, la Hărman este 6,79 /1000 iar Cristianul vine rapid din urmă , cu o incidență de 5,88/1000 dar nu se vorbește despre carantinare. Marți urmează Simularea Evaluării Naționale la Matematică, iar miercuri la Limba și Literatura Maternă (alta decât română).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ