32.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Stingerea”, la ora 20! Gata cu distracția la Brașov!

„Stingerea”, la ora 20! Gata cu distracția la Brașov!

l De astăzi, restricții suplimentare

- Advertisement -

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis aseară un nou set de măsuri în încercarea de a opri creșterea galopantă a numărului infectărilor cu SarsCov-2.
Astfel, la Brașov ( la incidența de 7,14 % la închiderea ediției ) se închid sălile de sport și fitness, iar circulația persoanelor în afara locuințelor este interzisă vinerea, sâmbăta și duminica dupa ora 20. De luni până joi inclusiv, circulația persoanelor este permisă până la ora 22. Această restricție se abrogă atunci când Brașovul va ajunge la o incidență de sub 3,5 /1000.
Agenții economici – magazine, supermarketuri, hipermarketuri se vor închide la ora 18 vinerea, sâmbăta și duminica.
Imediat ce Brașovul va trece peste incidența de 7,5 /1000 , circulația va fi interzisă după ora 20 pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18 pe toată perioada săptămânii.
Această hotărâre nu abrogă o posibilă carantinare a Brașovului, în cazul în care situația epidemiologică o va cere, DSP va solicita acest lucru iar Institutul Național de Sănătate Publică va aproba carantinarea.
Sălile de fitness se închid la Brașov începând de mâine și se vor redeschide atunci când incidența va scădea la 3,5 /1000.
De asemenea, CNSU a decis că agenții economici care nu respectă noile reguli, în mod repetat, vor avea sediile/afacerile închise pentru 15 sau 30 de zile.
Pentru Sărbătorile Paștelui Catolic, oficialii au decis că enoriașii pot să participe la slujbe iar restricția de circulație începe la ora 2.00.
Pentru Sărbătorile Paștelui Ortodox nu s-a luat încă nicio decizie având în vedere ca ordinul emis ieri este valabil până la 14 aprilie, cînd va fi emis un alt ordin, pentru următoarea lună de Stare de Alertă. Șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat că și pentru Paștele Ortodox sunt avute în vedere aceleași măsuri-posibilitatea participării la slujba de Înviere până la ora 2.00.
Oficialii au declarat că nu se intenționează restricționarea dreptului la circulație, astfel încât brașovenii se pot deplasa în continuare fără probleme în afara localității sau în afara județului.

Măsuri luate la Brașov

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ieri restricțiile care vor intra în vigoare începând din acest week-end în Poiana Brașov. Astfel, CLSU a venit cu 2 decizii: „Conform Hotărârii CLSU nr. 1/2021, începând cu acest week-end, 26-28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vor vinde doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal. Totodată, administratorii teraselor unităților de alimentație publică au obligația de a înlătura mobilierul și a crea culoare pentru accesul publicului care dorește achiziționarea acelor produse. În ceea ce privește accesul schiorilor la instalațiile de transport pe cablu, pentru evitarea producerii de aglomerări de persoane, administratorii rețelelor de transport pe cablu au obligația ca până în data de 26.03.2021, ora 9.00, să amenajeze noi culoare de acces către instalațiile de transport pe cablu și distanță între aceste culoare”, se arată în comunicatul Comitetului. Președintele CLSU, primarul Allen Coliban a declarat: „Aș vrea să clarificăm de la început: nu ne dorim măsuri restrictive, dar situația o impune. Avem o creștere a numărului de cazuri și un trend ascendent. Prin urmare, într-o analiză pe care am făcut-o atât cu cei din Poiana Brașov, cât și cu instituțiile abilitate să ia decizii, concluzia a fost că trebuie să limităm aglomerația – iar pentru asta avem o strategie nouă cu privire la sistematizarea cozilor la instalațiile de transport pe cablu – și am dat o dispoziție de comitet local pentru situații de urgență pentru restricționarea accesului la apres-ski-uri, acele spații unde se comercializează produse alimentare și băuturi, în preajma pârtiilor de schi. Sperăm în felul acesta să avem un final de sezon de schi în siguranță și care să dea posibilitatea turiștilor și brașovenilor să practice ultimele zile de schi pe pârtiile din Brașov. La aceste unități, se va permite doar comercializarea în regim take-away și vor fi măsuri foarte stricte de control, pentru disiparea eventualelor aglomerări”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE