6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎntâlnire primărie-dezvoltatori imobiliari

Întâlnire primărie-dezvoltatori imobiliari

Primarul Allen Coliban, împreună cu viceprimarii Sebastian Rusu, Flavia Boghiu și specialiști din domeniul urbanistic din cadrul primăriei, a avut ieri o primă dezbatere cu dezvoltatorii imobiliari, pentru a găsi împreună cu aceștia o modalitate de colaborare menită să asigure o dezvoltare armonioasă și durabilă a orașului, cu respectarea regulilor de urbanism și de mediu.
„V-am invitat astăzi la această dezbatere deoarece sunteți actori cheie în dezvoltarea orașului și împreună putem discuta viitorul Brașovului. Ne dorim să inițiem un proces de colaborare și dialog cu dumneavoastră pentru binele comun al orașului dar și pentru ca brașovenii să trăiască într-un oraș armonios și sănătos pentru toți. De asemenea, dorim să discutam cum putem contribui împreună la spațiile comune din noile cartiere și dezvoltări imobiliare pentru beneficiul tuturor. Suntem aici pentru a vă asculta dorințele și provocările atât la nivel micro cât și macro în cadrul proiectelor pe care le derulați. Ba mai mult, venim către dumneavoastră cu propunerea desemnării unei persoane de contact în Primărie, pentru a ușura procedurile birocratice și a ține constant legătura cu dumneavoastră“, a declarat primarul Allen Coliban la începutul dezbaterii.
Municipalitatea pleacă de la premisa unei sistematizări corecte a cartierelor, cu mai multe dotări sociale și spații verzi. Dezvoltatorii sunt și ei de acord că ar fi necesare mai multe spații verzi, însă în detrimentul parcărilor. Ambele părți au agreat că doar împreună, prin colaborare, pot să ajungă la cea mai bună soluție, care să îmbunătățească și percepția negativă pe care cetățenii o au atât despre investitorii imobiliari – văzuți ca generatori de poluare, de praf și de gropi în asfalt – cât și despre municipalitate, acuzată că nu reglementează suficient și că nu urmărește îndeajuns activitatea celor dintâi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române