19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLiterele de pe Tâmpa, luminate în culorile drapelului Greciei

Literele de pe Tâmpa, luminate în culorile drapelului Greciei

Pe 25 Martie, de ziua națională a Greciei, clădirea Primăriei Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate alb – albastru, culori specifice drapelului național al Greciei. Reprezentanții Primăriei Brașov spun că acesta este un semn de apreciere pentru contribuția grecilor în dezvoltarea orașului nostru.

- Advertisement -

Comunitatea elenă din Brașov, care are vechi rădăcini în orașul nostru, a fost reînființată oficial, ca asociație, după 1990, după ce, până la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial și-a făcut simțită prezența prin susținerea bisericii și a școlii. Imediat după război, au început problemele care au determinat restrângerea treptată a activității grecilor, culminând cu confiscarea bunurilor Comunității, datorită politicii regimului comunist, în anul 1976.

În prezent Comunitatea Elenă din Brașov își propune păstrarea cât mai nedistorsionată a dovezilor prezenței grecilor in Brașov, păstrarea și perpetuarea tradițiilor și a limbii elene către generațiile următoare de greci și filo-eleni. Comunitatea Elenă Brașov este parte integrantă a Uniunii Elene din România, organismul la scară națională al tuturor grecilor din România, reprezentat în Parlament de deputatul minorității elene, prof. dr. ing Dragoș Gabriel Zisopol.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE