15.2 C
Braşov
AcasăStiri Brasov3,7 milioane lei: Două pârtii din Poiana Braşov, propuse pentru iluminare suplimentară

3,7 milioane lei: Două pârtii din Poiana Braşov, propuse pentru iluminare suplimentară

Autor: M.P.

l 880 metri și 1100 metri

Pârtiile Lupului şi Drumul Albastru din Poiana Braşov vor fi iluminate, astfel încât pasionaţii schiului să le poată folosi şi pe timp de seară. Deocamdată, proiectul se află la stadiul primelor documentaţii, Consiliul Local urmând să supună aprobării, în şedinţa din 25 martie, aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici. Municipalitatea speră ca printr-o astfel de investiţie să crească atractivitatea staţiunii Poiana Braşov şi, în acelaşi timp, să scadă presiunea existentă pe mijloacele de transport pe cablu, prin oferirea unei alternative mai spectaculoase de schi, după lăsarea întunericului. Valoarea estimată a acestei investiții (construcție și montaj) este de 3,7 milioane lei, TVA inclus, iar durata de realizare, inclusiv partea de proiectare, este estimată la 8 luni de zile.

Sistem de iluminat nou pentru cele două pârtii

Cele două pârtii pe care se propune optimizarea, în această etapă – Lupului inferior și Drumul albastru – sunt pârtii deservite de telescaunul Lupului, astfel că lucrările presupun doar instalarea sistemului de iluminat, spune viceprimarul Sebastian Rusu. Scenariul recomandat de proiectant presupune realizarea unui sistem de iluminat nou compus din rețele de alimentare subterane, stâlpi metalici, aparate de iluminat cu tehnologie LED – iluminat normal și RGB pentru pârtia Lupului și iluminat normal pentru Drumul albastru, implementarea unui sistem de telegestiune, sistem de comandă DMX pentru proiectoare precum și sistem de monitorizare video și filmare evenimente sportive.

880 de metri pe pârtia Lupului, 1.100 metri pe Drumul Albastru

Soluția tehnică propusă înseamnă, pentru pentru pârtia Lupului, iluminarea în regim de competiție a 880 metri de pârtie de schi, formată din 35 de stâlpi metalici pentru iluminat, 53 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED ALB, 34 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED alb, 12 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED RGB, care își pot schimba culoarea și pot fi folosite în cazul evenimentelor sportive; ele vor fi montate în partea de jos a pârtiei, în zona stației inferioare a telescaunului Lupului), 34 module de telegestiune, 8 camere video supraveghere și filmare. Pentru pârtia Drumul albastru, care face legătura între stația superioară a telescaunului Lupului și stația inferioară a telegondolei (parcare), proiectantul propune iluminarea în regim normal recreativ, a 1.100 de metri de pârtie, prin amplasarea a 50 de stâlpi care au în componență: 3 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED alb; 49 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED alb și 49 module de telegestiune.
Comanda va fi realizată centralizat prin protocol DMX. Transmisia de date va fi realizată prin cablul de comandă prevăzut special pentru acest scop. Fiecare proiector va fi adresabil individual și pe fiecare modul al acestuia, în cazul celor RGB. În cabina de comandă amplasată în stația inferioară a telescaunului va fi amplasat un echipament de comandă.
Comanda aparatelor de iluminat stradal va fi realizată în sistem telegestiune. În timpul funcționării sistemului de telegestiune se va putea păstra tensiune permanentă în rețea. Comanda aprinderii/stingerii/dimmingului iluminatului public se va face prin modulele montate în aparatele de iluminat. În afara informațiilor despre funcționarea aparatelor de iluminat, sistemul de telegestiune va furniza informații despre rețeaua de alimentare, calitatea energiei electrice, precum și eventualele defecte sau furturi de curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române