25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDezbatere publică: Transportul public județean în următorii 6 ani

Dezbatere publică: Transportul public județean în următorii 6 ani

Autor: Mihaela Parghel

- Advertisement -

l 51 de trasee în județ

Consiliul Judeţean Braşov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, în perioada 2022 – 2028. Documentul rămâne în dezbatere pentru următoarele 30 de zile, perioadă în care braşoveni direct interesaţi de transportul public de persoane pot veni cu sugestii şi propuneri de îmbunătăţire, ce vor fi ulterior preluate şi integrate în document. Planul poate fi consultat la sediul Consiliului Judeţean Braşov, Bulevardul. Eroilor nr. 5. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare se pot transmite pe email la relatii.publice.cj@judbrasov.ro, prin poştă, pe adresa Consiliul Judeţean Braşov, Bd. Eroilor nr. 5, sau pot fi depuse la Registratura Consiliului Judeţean Braşov, B-dul Eroilor nr. 5, camera. 10. Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiect de act normativ”.

Planul are la bază un studiu de trafic, infrastructura existentă şi necesităţile de deplasare

- Advertisement -

Programul de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate în judeţul Braşov, în perioada 2022-2028 a fost elaborat de specialiştii Autorităţii Judeţene de Transport de Persoane din cadrul CJ, având la bază rezultatele unui Studiu de trafic/mobilitate efectuat pe parcursul anului 2020, prin intermediul căruia au fost identificate şi evaluate fluxurile de călători, precum şi cerinţele de mobilitate ale colectivităţilor locale, astfel încât traseele să fie actualizate și dimensionate în funcţie de necesităţile de deplasare ale cetăţenilor. Prin intermediul Studiului de trafic au fost corelate capacitatea şi numărul mijloacelor de transport cu cererea de transport existentă pentru fiecare traseu, în aşa fel încât să fie satisfăcute cu prioritate nevoile de transport ale populaţiei şi ale operatorilor economici pe întreg teritoriul judeţului Braşov, prin asigurarea unui serviciu de utilitate publică, în condiţii de siguranţă maximă.

Noul program de transport judeţean intră în vigoare la 1 ianuarie 2022

Noul Program de transport public judeţean va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. „Programul de transport public judeţean de persoane, realizat prin curse regulate în judeţul Braşov, în perioada 2022-2028 propune patru grupe de trasee structurate după principiul teritorialităţii, care vor permite armonizarea graficelor de circulaţie şi a capacităţilor de transport cu nevoile utilizatorilor din zonele respective. Grupele propuse se orientează pe noduri (principalele oraşe), dar şi pe direcţii de deplasare. De exemplu, toate traseele care fac legătura cu o zonă aflată de-a lungul unei artere principale, sunt constituite într-o grupă. Totodată, s-a ţinut cont de rentabilitatea traseelor, astfel încât să se asigure un echilibru din punct de vedere financiar şi fiecare grupă să conţină atât trasee rentabile, cât şi trasee sociale”, a explicat Todorică Şerban, vicepreşedintele CJ desemnat să coordoneze grupul de lucru pentru realizarea Planului de Mobilitate la nivelul judeţului Braşov.

51 de trasee propuse pentru judeţul Braşov

Astfel, pentru perioada 2022-2028, la nivelul judeţului Braşov sunt propuse 51 de trasee de transport judeţean de persoane, structurate în 4 grupe de trasee. Prima grupă include 19 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi sud-vest faţă de Braşov; oraşul Zărneşti şi localităţi situate în partea de sud şi nord faţă de Zărneşti; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de sud-est şi vest faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de est şi sud-est faţă de Victoria. Cea de-a doua grupă are în componenţă 4 trasee care asigură conexiunea rutieră între Braşov şi localităţi situate în partea de nord a municipiului. Grupa a treia este formată dintr-un număr de 15 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi nord-vest faţă de Braşov; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de est, vest, sud şi nord faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de nord faţă de Victoria, respectiv între Victoria şi Făgăraş. Cea de-a patra grupă este formată din 13 trasee care leagă oraşul Rupea cu municipiile Braşov și Făgăraş, respectiv oraşul Rupea cu localităţile din jur. „Ne interesează să avem operatori pe toate traseele care au rezultat în urma studiului de trafic/mobilitate, astfel încât cetăţenii să aibă acces neîngrădit la acest serviciu public. Pregătim lansarea licitației pentru atribuirea traseelor de transport județean de persoane şi ne dorim să avem întreaga documentație pregătită până la începutul lunii iunie 2021, în așa fel încât să putem finaliza licitația și să avem contractele semnate la 31 decembrie 2021”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ