4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDirecţia Fiscală prelungeşte programul de încasări şi sâmbăta

Direcţia Fiscală prelungeşte programul de încasări şi sâmbăta

Autor: M.P.

Direcţia Fiscală Braşov îşi prelungeşte programul, deschizând casieriile şi în ziua de sâmbătă, pentru a putea răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor, care în ultima perioadă au făcut cozi vizibile la toate sediile, pentru a plăti impozitele în termenul primului trimestru. Experiența din anii trecuți a arătat o creștere semnificativă a numărului de brașoveni care doresc să își plătească impozitele înainte de data limită de 31 martie, pentru a beneficia de reducerea de 5% oferită de Municipalitate.

Program extins la casieriile de la sediul central al Direcţiei FIscale

Pentru a evita aglomeraţiile, Direcţia Fiscală Braşov a decis să deschidă casieriile şi în sâmbetele 20 martie şi 27 martie, între orele 8.00 – 12.00. Programul prelungit va fi valabil însă numai pentru casieriile de pe strada Dorobanţilor. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Fiscale le reamintesc cetăţenilor să apeleze şi la modalităţile online pe care le au pentru plata impozitelor şi taxelor locale, fie pe ghişeul.ro, fie pe site-ul Primăriei, la www.brasovcity.ro/Servicii cetățeni/Plăți online

Braşovenii au apelat mai mult ca anul trecut la plăţile online

Conform datelor Primăriei Brașov, până în 15 martie, 121.537 de contribuabili și-au achitat obligațiile de plată, comparativ cu 126.766 de contribuabili care își achitaseră taxele la aceeași dată din anul 2020. Aproape s-a dublat numărul celor care au utilizat plata on-line, ajungându-se la 79.119 plăți on-line (www.brasovcity.ro/Servicii cetățeni/Plăți online sau pe www.ghiseul.ro.), comparativ cu 43.958 de plăți în același sistem în 2021. Majoritatea contribuabililor (59.127 de plăți) au preferat plata prin intermediul portalului primăriei, comparativ cu 36.218 în 2020. O creștere semnificativă au avut și plățile prin intermediul aplicației ghișeul.ro, care au crescut de la 7.740, în 2020, la 19.992, în aceeași perioadă a anului curent. Singura scădere a fost la categoria plăților, prin intermediul casieriei, cu bani cash. În acest moment, încasările Direcției Fiscale din impozite și taxe sunt de 77.527.533,61 de lei, cu aproximativ 10% mai mari decât în 15 martie 2020, când au fost de 69.242.463,82 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române