6.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPână la jumătatea lunii aprilie: Curăţenie generală în Braşov

Până la jumătatea lunii aprilie: Curăţenie generală în Braşov

Autor: Mihaela Parghel

l Pentru deșeuri mari, sunați la Primărie

Chiar dacă vremea a stricat planurile Municipalității, Primăria Brașov a lansat oficial în această săptămână, programul curățeniei de primăvară. Campania, care include nu doar activități de curățenie pe domeniul publici, ci și plantări și reparații curente ale drumurilor din oraș, are loc în fiecare an înainte de Paște. De această dată, activitățile de curățenie – incluzând toate cartierele municipiului, se va desfășura până la data de 17 aprilie, după cum a anunțat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu. „Curățenia generală înseamnă în fiecare an o campanie complexă ce include măturat manual, măturat mecanizat, spălat rigole, curățat zonele verzi, o curățenie din toate punctele de vedere. În paralel cu această campanie, vom demara și campania de reparații străzi și trotuare, atunci când condiţiile meteo ne vor ajuta mai mult. Până atunci, inspectorii Primăriei evaluează zonele în care este nevoie de astfel de intervenţii. Desigur, vom reface și marcajele rutiere. Din acest punct de vedere, urgențe reprezintă străzile pe care se văd mai multe rânduri de marcaje, ceea ce creează confuzie în rândul șoferilor”, a explicat viceprimarul Sebastian Rusu.

60 de containere de mari dimensiuni, pentru deşeurile asociaţiilor din cartiere

Deşeurile rezultate după activităţile de curăţare a domeniului public şi privat vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând să fie apoi preluate şi transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic. În paralel cu acţiunile care se desfăşoară pe domeniul public, şi braşovenii sunt încurajaţi să facă curăţenie în propriile gospodării, iar acolo unde rezultă deşeuri de dimensiuni mai mari, să utilizeze containerele de 8 metri cubi, de culoare portocalie, care vor fi amplasate, de către operatorii de curăţenie, în cele mai accesibile zone din fiecare cartier.„Am stabilit, împreună cu operatorii de deşeuri 60 de locaţii, în cartiere, unde vor exista astfel de containere. Ele sunt, în general, aceleaşi ca şi în anii anteriori. Aici vor putea fi aduse deşeuri de mai mari dimensiuni de care oamenii vor să scape din gospodărie, cu este de exemplu, mobila. Cetăţenii trebuie să ştie însă că există două categorii care au regim special şi nu vor putea fi depozitate lângă platformele de gunoi sau lângă aceste containere. Este vorba despre deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) ş molozul rezultat din demolări”, a precizat Sebastian Rusu.

Pentru ridicarea deşeurilor de mari dimensiuni, braşovenii se pot adresa Dispeceratului primăriei

Pentru situaţiile în care deşeurile rezultate în urma curăţeniei de primăvară, în gospodăriile braşovenilor, nu pot fi depozitate în containerele portocalii de 8 metri cubi, cetăţenii sunt îndemnaţi să comunice telefonic locația la care se găsesc aceste deșeuri, sunând la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire,la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000. Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de primăvară.

Articolul precedentOrdin de protecție
Articolul următorCascadorie pe DN1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române