13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPoți să alegi vaccinul ? Încearcă www.vaccin.live !

Poți să alegi vaccinul ? Încearcă www.vaccin.live !

14.000 de ”rezervări” în 3 ore în județul Brașov

Platforma de vaccinare a avut mari probleme de funcționare ieri dimineață la Brașov. Deși reprezentanții Comitetului Național de vaccinare și ai guvernului asigurau că începând cu ora 9 dimineața, doritorii pot sa se înscrie pe liste, la prima oră platforma a fost disponibilă doar din când în când. Mesajul a fost că se introduc date noi în sistem ceea ce a durat mai mult decât a fost estimat inițial. La care se adaugă și încercarile de înregistrare a celor din etapa a 3-a, ceea ce a pus platforma în dificultate.
În jurul orei 12, platforma era funcțională pentru județul Brașov, astfel încât în aproximativ 3 ore peste 14.000 de doritori din etapa a 3-a s-au înscris pe lista de așteptare. Spre deosebire de ziua de joi, 11 martie, când pe platformă, la Brașov au fost disponibile peste 5.000 de programări pentru oricine a dorit -inclusiv pentru cei din etapa a 3-a de vaccinare- ( probabil o eroare de sistem ), ieri, pentru persoanele din etapa a 3-a din județul Brașov nu au mai fost ” scoase” locuri, ci doar ”rezervări”.
Cei care s-au înscris pe lista de așteptare vor fi anunțați atunci când sunt programați dar este posibil să dureze și 3 luni de la înscrierea pe platformă și până la vaccinarea cu prima doză, chiar dacă municipiul Brașov se află pe lista localităților unde vaccinarea se face în mod accelerat din cauza incidenței ridicate de infectare cu Covid19.

Vrei să alegi vaccinul? Încearcă www.vaccin.live!

Un grup de specialiști IT din Sibiu susțin că au dezvoltat o platformă care arată în timp real numărul de locuri libere pentru vaccinare, TIPUL DE VACCIN pentru fiecare centru de vaccinare și numărul celor care sunt deja pe lista de așteptare în fiecare centru de vaccinare. Deși pare un sistem paralel cu cel dezvoltat de guvern, această aplicație oferă în plus o informație foarte importantă pentru unii dintre cei care doresc să se vaccineze : tipul de vaccin folosit în fiecare centru. Astfel încât, dacă cineva dorește să se vaccineze cu un anumit vaccin, poate alege lista de așteptare în funcție de vaccinul preferat. Informația nu este confirmată până la acest moment de autoritățile responsabile de vaccinare.
Platforma pe care puteți vedea ce vaccin este arondat pentru fiecare centru din județul Brașov poate fi găsită pe site-ul www.vaccin.live.

Tot mai mulți brașoveni tineri în ATI

Trei pacienți Covid tineri, în stare gravă au ajuns, doar în ultima săptămână, la Terapie Intensivă. Sunt toți în grupa de vârstă de 40 de ani și au ajuns la secția modulară a Spitalului Clinic Județean Brașov cu niveluri extrem de scăzute ale oxigenului în sânge. Cei trei pacienți tineri care au ajuns în ATI sunt consemnați, în foile de observație, cu comorbidități – diabet zaharat, hipertensiune arterială și obezitate.
„Dacă săptămâna trecută au venit trei persoane care sunt la 40 de ani, putem spune că scade limita de vârstă. Vin foarte mulți de la domiciliu, sunt persoane care n-au fost trecute printr-un filtru spitalicesc și au venit direct de la domiciliu, în Unitatea de Primire a Urgențelor. După aceea, au fost internați rapid la Terapie Intensivă, cu saturație minimă“, spune Marius Leonte, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgențe (SCJU) Brașov.
Secția modulară ATI Covid, a spitalului funcționează din septembrie 2020. Numai în acest an, la această secție au fost internați 214 pacienți. Zece dintre ei au sau au avut vârste sub 50 de ani. „Noi, din septembrie până acum, în rare ocazii am avut mai puțin de 28 de internați, cât este limita maximă în secția modulară ATI Covid“, spune purtătorul de cuvânt al SCJU Brașov. În județul Brașov sunt funcționale 38 de locuri ATI Covid. Cele mai multe sunt la SCJU Brașov – 28 de paturi. Cinci paturi ATI Covid funcționează la Spitalul de Boli Infecțioase, trei la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie și două la Spitalul Municipal Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române