30.7 C
Braşov
AcasăSportNici vorbă de reconciliere: Război fără sfârșit în fotbalul brașovean

Nici vorbă de reconciliere: Război fără sfârșit în fotbalul brașovean

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Marian Ivan a explicat motivele care l-au determinat să participe la ședința CL Brașov, iar cei de la LSS au reacționat extrem de dur la adresa fostului internațional

Nu este liniște în fotbalul brașovean unde dezbinarea este totală. Clasa politică pare a nu găsi soluții, asta deși toată lumea își dorește reînființarea FC Brașov. Propunerea primarului Allen Coliban pentru desființarea secției de fotbal seniori de la Corona a picat la vot în ședința Consiliului Local de vineri, iar de atunci reacțiile brașovenilor curg neîncetat. Faptul că Marian Ivan, alături de un alt mare fotbalist al lui FC Brașov, Gelu Moldovan, au fost prezenți la ședința CL pentru a cere consilierilor să nu voteze desființarea Coronei, a stârnit furia fanilor din Liga Suporterilor Stegari.

Mesajul lui Marian Ivan

- Advertisement -

Prin intermediul unui comunicat de presă, Marian Ivan a explicat motivele pe care l-au determinat să participe la ședința CL. Un mesaj simplu, fără încrâncenare.
„Am fost prezent în ședința CL pentru a-mi spune punctul de vedere (al meu și al foștilor fotbaliști) cu privire la reînființarea FC Brașov.   Pentru lucrul acesta am susținut în cadrul ședinței Consiliului Local că desființarea oricărei echipe din Brașov (acum a fost vorba de Corona Brașov, în viitor poate fi vorba de altă echipă finanțată din bani publici) ar fi o greșeală și am am avea mai puține șanse de promovare în Liga 2, acum având două echipe în primele 3 locuri din seria 5 a ligii 3, Corona Brașov fiind chiar pe primul loc, iar ACS SR Brașov pe locul 3. Dorința noastră este ca FC Brașov să evolueze cât mai rapid la un nivel superior în fotbalul românesc și asta ar însemna ca o echipă brașoveană să promoveze la sfârșitul acestui sezon în Liga 2, Corona Brașov având în acest moment cele mai mari șanse de a merge mai departe spre barajul spre Liga 2. În scenariul optimist am putea avea sezonul viitor F.C. Brașov chiar în Liga 2, iar în cel pesimist F.C. Brașov să evolueze în sezonul viitor în Liga 3. Este ușor să dărâmi ceva și este foarte greu să construiești, mai ales în fotbal. Este mai simplu, părerea mea, să încerci să reduci la maxim cheltuielile pentru echipa susținută din bani publici până la vară și apoi să iei cea mai bună hotărâre în privința viitoarei echipe susținută de Autoritățile Locale. Cred că mi-am câștigat dreptul pe teren de a-mi exprima un punct de vedere despre FC Brașov, echipa fanion a Brașovului. […] Gloria nu ți-o poate atribui și nu ți-o poate lua nimeni, ea vine ca urmare a ceea ce ai făcut în carieră.  Sper ca oamenii desemnați să ia decizii, să ia cea mai bună decizie pentru fotbalul brașovean și mai ales pentru viitorul FC Brașov. Cu respect, Marian Ivan”. 

LSS, reacție acidă

Cei de la Liga Suporterilor Stegari (LSS) au replicat, tot prin intermediul unui comunicat de presă, unul extrem de dur la adresa fostului mare fotbalist. „Ce fel de glorie stegară este cea care susține păstrarea în viață a unui proiect fotbalistic născut doar din orgoliu, ce fel de glorie stegară este cea care transmite public că Steagul Renaște prin Corona, un club asociat cu dopaj și corupție?
Dl. Marian Ivan, nu sunteți liderul grupului de foști jucători stegari, sunteți doar un impostor care manipulează oameni. Ați refuzat constant să vă întâlniți cu suporterii stegari, deși aceștia v-au invitat atât pe dumneavoastră, cât și pe colegii de generație. […]
Dl. Marian Ivan, fotbalul transparent și sănătos nu are culoare politică, nici nu trebuie să fie influențat de rezultatul unor alegeri. Sau aveați un alt plan, comun cu alte persoane politice, de a reface de fațadă FC Brașov pentru a clădi o mașinărie de cheltuit bani publici sub aparențe legale? Vă cerem respectuos să faceți un pas în spate și să vă cereți scuze față de suporterii stegari și foștii jucători stegari. Lăsați foștii jucători stegari să decidă singuri cine merită să fie FC Brașov: bugetara Corona Brașov reînființată după dezafilierea de la FRF sau SR Brașov finanțată exclusiv din banii fanilor și ai mediului privat, ajunsă al treilea brand al orașului. […]
Relansăm invitația tuturor foștilor jucători stegari, de a veni alături de echipa care a menținut în viață spiritul stegar, alături de Ioan Naghi și restul familiei care s-a format în acești ani, cei ce au muncit voluntar zi de zi ca identitatea galben-negrilor să nu se piardă. În acești patru ani suporterii au fost motorul care a ținut spiritul stegar viu. […] În încheiere, dl. Marian Ivan, să știți că titulatura de glorie nu v-o ia nimeni, însă demnitatea și titulatura de stegar v-ați subminat-o singur crezând că FC Brașov e un abțibild care se poate lipi, așa, pe orice, și acel ceva devine automat FC Brașov, crezând că banul public e dator fotbalului“. Deocamdată, un acord total între fotbaliști, foști fotbaliști, antrenori, conducători de cluburi, suporteri și clasa politică pentru un proiect comun FC Brașov pare de domeniul fantasticului.  Măcinat de zile de orgolii și interese, agonia fotbalului brașovean continuă. În încheiere, un mesaj simplu, din inimă, al lui Ioan Kramer, un alt fotbalist de legendă care a îmbrăcat cu onoare tricoul galben- negru“. „Am înțeles că în Brașov, doar Steagu contează! Și pentru mine contează. Dar, haideți, să lăsăm răutățile și jignirile deoparte și să găsim cea mai bună cale pentru fotbalul brașovean“.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii