15.3 C
Braşov
AcasăNational„Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc!”

„Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc!”

Vineri va fi ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde, peste tot în țară. Conform unei campanii lansate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, guvernul va introduce etapizat un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulți români.
„Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier. Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.
Semnalul va fi dat de angajații instituțiilor publice de nivel central și local din România într-o mobilizare fără precedent. Minimum unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.” se arată în explicarea campaniei.
Și primarul Allen Coliban a declarat, într-o postare pe Facebook: „Mâine (n.r. astăzi) voi lăsa mașina acasă, ceea ce i-am îndemnat și pe colegii mei să facă”.
De precizat este faptul că Allen Coliban locuiește la Hărman și că este posibil ca drumul spre primăria Brașov să îl facă pe bicicletă, la o temperatură de -2 grade.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina