16.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovA câta oară? Ministrul transporturilor: trebuie să băgăm utilajele pe Ploiești-Brașov

A câta oară? Ministrul transporturilor: trebuie să băgăm utilajele pe Ploiești-Brașov

l Promisiuni

- Advertisement -

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a declarat ieri pe pagina personală de Facebook că a început treaba pentru relizarea autostrăzii Ploiești- Brașov. În urmă cu 2 săptămâni, Drulă declara că „de cîte ori circulam, înainte de decembrie 2020 pe Valea Prahovei îi injuram pe Miniștrii Transporturilor de la acea dată. Acum mă înjur pe mine, că eu sunt ministrul Transporturilor” .

”11 MARTIE – START PENTRU PREGĂTIREA TEHNICĂ A AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI-BRAȘOV (A3).
A fost dat astăzi ordinul de începere, în prima întâlnire oficială cu proiectantul la sediul CNAIR. Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri.
Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul.
Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.
În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final.
Studiile contractate sunt cele hidrologice, hidraulice și geotehnice – un capitol foarte important pentru orice construcție pe care o vrem executată fără probleme în teren. Și acestea sunt doar o parte din activitățile necesare.
Pe sectoarele critice, unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic, am cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.
Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă.“
facebook: Catalin Drulă

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina