32.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovReabilitarea Colegiului „Baiulescu” va costa 7,8 milioane de lei

Reabilitarea Colegiului „Baiulescu” va costa 7,8 milioane de lei

Autor: Mihaela Parghel

- Advertisement -

Asocierea Danina Star – Eren Cons se va ocupa de proiectarea şi execuţia lucrărilor de reparaţii de la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”. Asocierea a câştigat licitaţia organizată lansată încă de anul trecut de Primăria municipiului Braşov, oferta în valoare de 7.889.694 lei, fără TVA fiind cea mai avantajoasă din cele patru înscrise de constructorii interesaţi de acest contract. Finalizarea licitaţiei vine la aproape un an de la lansarea primei proceduri de achiziţie pentru proiectarea şi executarea lucrărilor.
Valoarea estimată inițial pentru aceste lucrări era de 9.417.159 de lei fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maxim 23 de luni pentru a face lucrările contractate, dintre care patru luni sunt dedicate proiectării, iar 19 luni execuţiei propriu-zise. Cheltuielile pentru acest proiect vor fi suportate, în proporţie de 98% de din fondurile europene atrase de Municipalitate, iar 2% din cofinanţarea de la bugetul local.

Ambele clădiri ale colegiului vor avea parte de consolidare, reabilitare şi modernizare

Contractul atribuit Asocierii Danina Star – Eren Cons prevede că la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” se vor face consolidări, reabilitări şi modernizări pentru ambele corpuri de clădire. Atât corpul A, cât şi corpul B vor fi ulterior dotate cu echipamente noi necesare procesului didactic. Lucrările sunt necesare în contextul în care expertizele tehnice realizate au arătat deficienţe în suprastructură, generate de vechimea construcţiei şi de lipsa unei întreţineri corespunzătoare. Experţii au constatat că există umezeală accentuată la demisol, la pardoseală şi pereţii din zidărie de cărămidă şi beton, fisuri în pereţii de cărămidă, igrasie la pereţii de faţade, la partea inferioară dar şi unele zone cu tencuială expulzată. Astfel, pentru această unitate de învăţământ, proiectul de reabilitare vizează înlocuirea tâmplăriilor exterioare, termoizolarea clădirilor şi refacerea finisajelor şi instalaţiilor, lucrări de întreţinere şi reparații ale învelitorii, reparaţii ale hidroizolaţiilor de peste terase, reparaţii ale costurilor de fum, reparații la coame şi dolii, reparaţii fațade, înlocuirea instalaţiilor de preluare a apelor pluviale (jgheaburi, burlane) şi înlocuirea parazăpezilor. De asemenea, Se vor prevedea sisteme modulare de ventilare cu recuperare de căldură în corpul B, respectiv în sălile de clasă şi grupuri sanitare, iar central termică va fi înlocuită.

Şcoala a fost înfiinţată în 1963, într-o clădire construită în 1770

- Advertisement -

Colegiul Tehnic Maria Baiulescu este o unitate de învăţământ înfiinţată în anul 1953, în clădirea de lângă Bastionul Ţesătorilor. Construcţia a fost edificată însă în anul 1770. Centrul şcolar profesional de textile, pielărie şi cauciuc, ce a funcţionat iniţial aici, a fost înfiinţat în 1953, prin fuzionarea a trei şcoli: şcoala profesională de Cauciuc patronată de Fabrica de Cauciuc „Fartec” Braşov, şcoala Profesională de Tăbăcărie patronată de Fabrica „Timpuri Noi” Braşov şi şcoala Profesională Textilă patronată de Fabrica „Partizanul Roşu” Braşov. După un deceniu, corpul A al clădirii a fost supraetajat, iar după încă cinci decenii, în 2004, şcoala şi-a schimbat numele în Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Braşov. În ultima perioadă, activitatea didactică în această instituţie de învăţământ s-a desfăşurat în două 2 schimburi, în schimbul întâi funcţionând 15 clase de liceu zi şi şase clase de învăţământ profesional, iar în schimbul al doilea trei clase liceu seral şi o clasă de învăţământ postliceal, între orele 14.00 – 20.00.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE