19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPachete cu produse alimentare pentru brașovenii cu stare materială precară

Pachete cu produse alimentare pentru brașovenii cu stare materială precară

Pachete cu produse alimentare pentru brașovenii cu stare materială precară Angajații Instituției Prefectului – județul Brașov distribuie în aceste zile, către unitățile administrativ-teritoriale din județ, cele 24.503 pachete cu ajutoare alimentare alocate județului nostru prin Programul Operațional Ajutorarea Perso-anelor Defavorizate (POAD).
Pachetele conțin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (2 kg), 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve pate de ficat de porc, 2 borcane de compot de fructe, 1 borcan de gem de fructe, 1 borcan de gem de fructe dietetic.
Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, de aceste pachete distribuite prin programul derulat de Guvernul României beneficiază următoarele categorii de persoane: – persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare; – familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; – persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Potrivit O.U.G. nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetul cu produse alimentare aferent doar unei singure categorii din care fac parte la data acordării.

- Advertisement -

Primăria Brașov a început distribuirea către beneficiari

Primăria Municipiului Brașov, prin Direcția de Asistență Socială Brașov, a început deja distribuirea acestor pachete. „Aproape 500 de persoane din Brașov vor primi aceste pachete de alimente necesare – alimente de bază. Pachetele se pot ridica zilnic, între ora 9.00 și 15.00, de la sediul Direcției de Asistență Socială de pe strada Panselelor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu. La nivelul municipiului Brașov sunt 493 de beneficiari (cei cu venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață). Pachetele se ridică personal de către persoanele îndreptățite de la sediul DAS Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, între orele 09.00-15.00, pe baza actului de identitate, după verificarea identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului cu produse alimentare. Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot apela DAS Brașov, la numărul de telefon 0368/469995.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE