32.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Rupe pisica“ la Poliția Locală? Primarul Allen Coliban: Până luni, domnul Aldea...

„Rupe pisica“ la Poliția Locală? Primarul Allen Coliban: Până luni, domnul Aldea să se gândească!

l Directorul Nicolae Aldea: Dacă polițiștii nu mai vin la examen?

- Advertisement -

Vineri seara , primarul Allen Coliban i-a dat un ultimatum directorului Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea, în scandalul „examenul”. Ori se reface testarea polițiștilor locali ori domnul Aldea trebuie să răspundă!
Ultimatumul a fost dat în transmisia de pe Facebook „Jurnalul primarului” unde Coliban „raportează” de două ori pe săptămână activitățile pe care le-a desfășurat în calitate de primar.
Reamintim ca Monitorul Expres a dezvăluit, în exclusivitate, în urmă cu o săptămână, suspiciuni legate de modul în care s-a desfășurat ”evalurea” polițiștilor locali în vederea restructurării instituției. Prin această primă restructurare, 15 polițiști urmează să rămână fără loc de muncă, în ordinea mediilor obținute la examen. Suspiciunile se referă, printre altele, la faptul că polițiștii au avut acces în sala de examen cu telefoanele mobile sau faptul că ”rezolvările” au fost afișate pe ușa sălilor înainte ca testarea să se fi terminat oferind astfel posibilitatea de a fi fotografiate și transmise între polițiști.
În urma unei anchete desfășurate la nivelul primăriei în legătură cu toate aceste suspiciuni, Coliban decis: ori se reface examenul ori o sa cer public demisia domnului director Aldea.
„Au fost semnalate mai multe nereguli săptămâna trecută. Săptămâna aceasta am solicitat o anchetă, un raport, pe baza suspiciunilor ridicate. Raportul acesta arată că există suspiciuni de fraudă și încălcări ale regulamentului de concurs. Am adus la cunoștiința șefului Poliției Locale, dnul Aldea, aceste două aspecte și l-am rugat să acționeze în consecință. Răspunsul pe care l-am primit a fost că a sesizat organele de anchetă penală. Lucru care este mulțumitor doar prin prisma aspectelor ce țin de fraudă. Vorbim despre repercusiuni și niște măsuri la nivel individual. Însă, nu am primit niciun răspuns referitor la încălcările de regulament. Vorbim despre probleme în procesul de evaluare. Dacă procesul este unul viciat, atunci există o singură soluție și anume reluarea concursului. Până luni, domnul Aldea are timp să zăbovească, să se gândească asupra acestor lucruri, iar în cazul în care nu ia măsurile corespunzătoare îi voi solicita public demisia și voi convoca o comisie de disciplină, singura care poate să intervină în aceste situații. Avem nevoie de evaluări făcute corect, de o imagine curată și responsabilizare a Poliției Locale Brașov și de rezultate care să fie incontestabile și să nu lase loc la interpretări. Cel care a organizat acest concurs, domnul Aldea, trebuie să ia măsurile în consecință. Dacă nu le va lua, va trebui să dea socoteală”.

Răspunsul șefului Poliției Locale Brașov nu s-a lăsat așteptat

Tot pe Facebook, pe pagina lui personală și nu pe cea a instituției pe care o conduce, respectiv Poliția Locală.
În răspuns, Nicolae Aldea se plânge ca nu a avut ocazia să vorbească de loc, ochi în ochi, cu primarul Coliban până acum. Aldea consideră că această testare, deși este în litera Codului Administrativ, ar fi imorală (nu explică în mod clar de unde ar veni imoralitatea ). De asemenea, directorul Poliției Locale, instituție care cheltuie 5 milioane de euro anual din taxele plătite de brașoveni, crede că în urma examenului vor pleca oamenii buni din instituție (fără a explica, de asemenea, de ce un „om bun” din poliția locală ar fi în poziția să plece după un examen cu 20 de întrebări referitoare strict la fișa postului ). Și mai explică faptul că pe domnia sa nu l-a ascultat nimeni când a spus aceste lucruri și că cei care au decis modul de restructurare al Poliției Locale Brașov” si-au asumat” aceasta activitate.
Ciudat este că în mesajul de pe Facebook adresat primarului Allen Coliban, directorul Nicoale Aldea face referire la ”cîteva zeci de polițiști care au promovat cinstit acest examen”…ori la examen au participat în jur de 150 de polițiști și șeful Poliției Locale se referă la doar câteva zeci care au fi fost cinstiți. Directorul Aldea nu spune nimic despre restul, până la 150 de participanți asupra cărora ar putea plana suspiciunea de fraudă.
„Totodată îmi permit să vă adresez o întrebare: Ce se va întâmpla dacă aceşti poliţişti locali ce au dat şi promovat cinstit examenul, de ordinul zecilor, nu se vor mai prezenta pentru a susţine şi a doua oară această probă”
Conform postării, directorul Aldea mai sugerează că , în cazul în care se decide re-examinarea, polițiștii locali nu se vor mai prezenta la examen ?
Postarea directorului Poliției Locale a fost ștearsă în scurt timp de pe pagina personală, dar Monitorul Expres vă prezintă acest „răspuns”, din nou în exlusivitate.
Reamintim că după prima solicitare de refacere a examenelor, șeful Poliției Locale Brașov a apelat la Poliția Municipiului Brașov și la Parchet cu solicitarea de verificare a modului în care s-au desfășurat examenele. O metodă interesantă de tergiversare a măsurilor cerute de executivul primăriei, având în vedere că o anchetă durează luni de zile, iar un examen fraudat nu este o infracțiune cuprinsă în Codul Penal ( poate doar în Codul Moral ) , așadar procurorii nu pot să trimită pe nimeni în judecată pentru că a copiat la un examen.

Astăzi se decide

Conform declarației primarului Allen Coliban, astăzi ar trebui să aflăm ce urmează : reorganizarea evaluărilor ( poate sub un management mai strict) sau solicitarea demisiei directorului Poliției Locale, Nicolae Aldea. Acesta susține însă că” nu își va apăra funcția luând o decizie în care nu crede”. Dar avînd în vedere că demisia este un gest unilateral, practic nimeni nu poate fi obligat să demisioneze dacă nu vrea.
Astfel încât, la acest moment se pot face 4 scenarii : 1) examenele sunt reluate 2) directorul Nicolae Aldea își prezintă demisia 3) primarul Allen Coliban pornește acțiunea de demitere 4) primarul Allen Coliban își pierde răbdarea și desființează această instituție din subordinea primariei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE