24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu plătiți amendă dacă vi se cere acest lucru! În Brașov, parcarea...

Nu plătiți amendă dacă vi se cere acest lucru! În Brașov, parcarea între orele 20.00-08.00 este gratuită

l Primăria Brașov dă în judecată P&P pentru a obliga firma să respecte regulamentul și programul parcărilor

- Advertisement -

Primarul Allen Coliban a convocat vineri la prânz o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a obține aprobarea de a merge în instanță împotriva firmei P&P, cei care administrează parcările în municipiul Brașov.
„Sunt primarul Brașovului și am promis că mă voi lupta pentru interesul public și pentru ca drepturile noastre să fie corect apărate. La ora actuală, felul în care parcările din municipiul Brașov sunt gestionate încalcă Regulamentul aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, regulament care spune că parcările sunt gratuite duminica și de luni până sâmbătă, de la ora 8 seara la ora 8 dimineața. Acest lucru nu se întâmplă. Drept pentru care astăzi am convocat o ședință de Consiliu Local și vom contracta servicii de reprezentare în instanță din partea unei case de avocatură, astfel încât să ne luptăm cu toate armele pentru aplicarea regulamentului și pentru corecta reprezentare a interesului public”, a declarat primarul Allen Coliban.Conform acestui regulament, în parcările publice cu plată, plata tarifului se aplică, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În restul timpului, parcarea este gratuită.
21 dintre consilieri au aprobat propunerea primarului Coliban de a contracta aceste servicii juridice, unul s-a abținut, iar un altul nu a participat la vot.
Tot prin aceast Regulament , a fost clarificată și noțiunea de riveran. Astfel, abonamentul tip riveran se eliberează, de către P&P, persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200 m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare.
De asemenea, Consiliul Local a stabilit și care sunt actele necesare pentru obținerea abonamentului de tip riveran. Toți cei care au domiciliul, viză de reședință, contract de închiriere sau de comodat, au dreptul la acest tip de abonament. În ceea ce privește autoturismul pentru care se solicită abonamentul de riveran, poate să fie în proprietatea solicitantului sau doar în folosința lui, caz în care va trebui făcută dovada dreptului de utilizare prin: contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.
Acest tip de abonament se va emite în limita a maxim două abonamente/locuinţă individuală.
Tarifele de parcare pentru parcările publice din municipiul Brașov sunt următoarele:
– Zona 0 – 3lei/oră (inclusiv TVA);
– Zona I – 2 lei/oră (inclusiv TVA);
– Zona II – 1,5 lei/oră (inclusiv TVA).
2) Tarifele pentru abonamente se stabilesc după cum urmează:
– Abonament tip riveran – are aceeași valoare cu Abonamentul tip reşedinţă aferent zonei aprobat prin Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă amenajate în Municipiul Braşov (Zona A – 156 de lei/an, Zona B – 144 de lei/an, Zona C – 132 de lei/an, Zona D – 120 de lei/an);
– Abonament lunar tip ,,persoană fizică” -se calculează în cuantumul a 2 ore de parcare/zi (de exemplu, în zona 0, un abonament se calculează astfel: 3lei/oră X 2 ore X nr. de zile din acea lună);
– Abonament lunar tip ,,persoană juridică” – se calculează în cuantumul a 3 ore de parcare/zi;
– Abonament tip ,,una zi” se calculează în cuantumul a 8 ore de parcare/zi;
– Abonament tip ,,rezervat” se calculează în cuantumul a 12 ore de parcare/zi.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ