17.8 C
Braşov
Acasă Cititori Rețeta zilei

Rețeta zilei

Sufleu de tăiței cu mere

Ingrediente: 1/2 kg mere, 4-5 linguri zahăr, 1 linguriță gris sau făina, coaja de lămâie, 200 g tățtei, 1 litru lapte, 1 ou, 2 linguri pesmet, zahar vanilat, câteva nuci macinate
Mod de preparare: Se fierb tăițeii în laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahăr, până când absorb complet laptele. Separat se îngroașăm un pahar lapte cu o linguriță făină sau de gris. Se ia de pe foc, se amestecă cu gălbenușul, cu restul de zahăr și cu zahărul vanilat si coaja de lămâie. Se amestecă tăițeii strecurați cu merele tăiate felioare și cu crema de lapte, se adaugă albușul spuma și pesmetul. Se toarnă într-o formă unsă și se coace o oră la foc potrivit Mod de servire Se serveste presărat cu câteva nuci măcinate.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 4 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Poliția Brașov: Sfaturi pentru o vacanță în siguranță!

Vacanța de primăvară reprezintă un prilej de bucurie pentru copii, iar pentru părinți un motiv în plus să acorde atenție sporită pericolelor la care...

Pisică pierdută în zona Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu”. Răspunde la numele Isis

Pisica din imagini a fost pierdută în Brașov, în zonele Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, str. Vlad Țepeș, str. Agrișelor. Răspunde la numele Isis și...

Cu distanțare fizică: Slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă Brașov – pe scenă, în Piața Sfatului

l Mieii - în piețe începând de vineri Viceprimarul Flavia Boghiu și prefectul Cătălin Văsii au avut, în cursul zilei de marți, o discuție cu...

Organizarea autorităților brașovene pentru un Paște liniștit

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Codruț Bucur au prezidat miercuri ședința Colegiului Prefectural, desfășurată în sistem mixt (prezență față în față...

COMENTARII RECENTE