13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovZone de agrement montan / Selecție : 3 reprezentanţi ai societăţii civile...

Zone de agrement montan / Selecție : 3 reprezentanţi ai societăţii civile în Comisia Tehnică pentru înființarea ariei protejate Parcul Natural Braşovia

Autor: Mihaela Parghel

l Coliban: O arie protejată, din Poiană până în Predeal

Primăria Brașov selectează trei reprezentanți ai societății civile pentru a face parte din Comisia mixtă tehnică pentru Înființarea Ariei Protejate (Parcul Natural) Brașovia.
Primarul Allen Coliban explică de ce este nevoie de această comisie: „Activitatea acestei comisii este foarte importantă, mai ales că decizia despre ce vrem să facem cu pădurile noastre, nu a pornit până acum de la răspunsuri fundamentate corect. Această comisie își propune exact acest lucru, să avem o fundamentare corectă a modului în care trebuie să folosim pădurile proprietatea municipiului Brașov. Toate aceste păduri, care se întind de fapt între Brașov, Predeal, Valea Prahovei și Râșnov, sunt păduri care ar putea să devină o arie protejată consistentă, o arie protejată cu un plan de management modern, care să combine atât funcțiuni de pădure-școală, în care copiii noștri pot să învețe mai multe despre natură, cât și funcțiuni recreative, cum ar fi drumețiile, alergarea montană, mountain bike-ul, într un fel în care să nu deranjăm prea mult nici natura, dar nici pe ceilalți participanți la aceste activități. Pe scurt, Brașovia va fi un mare parc natural, o arie protejată, din Poiană până în Predeal, cu trasee turistice neinvazive, cu poteci tematice și zone de agrement montan”.

Depunerea candidaturilor până pe 8 martie

Cei interesați să facă parte din această comisie trebuie să își trimită CV-urile și o scrisoare de intenție la Primărie, spune edilul Allen Coliban. Din comisie poate face parte orice persoană care are cetățenia română, a altor state membre ale Uniunii Europene sau statelor aparținând Spațiului Economic European şi domiciliul în România, care cunoaşte limba română, are vârsta minimă de 18 ani, are studii în conservarea naturii, silvicultură, geoștiințe, științe biologice, sociologie, economie, legislativ-juridic, și/sau experiență în înființarea ariilor protejate poate aplica pentru a reprezenta societatea civilă în această comisie. Cei interesați trebui să răspundă unui chestionar, care vizează motivația de a face parte din comisie, viziunea lor despre parc, activitățile ce pot fi implementate în vederea dezvoltării durabile a zonei, creșterii calității vieții și a nivelului de confort al cetățenilor, conservării biodiversității și dezvoltării turismului sustenabil, precum și viziunea pe care o au despre importanța parcului în comunitate pe termen mediu și lung.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 martie. Candidaturile se depun pe e-mailul contact@brasovcity.ro, prin trimiterea unui CV și a copiei după cartea de identitate, după care candidatul va trebui să răspundă la 9 întrebări pe formularul de pe site. Necompletarea formularului atrage invalidarea candidaturii.

O comisie tehnică cu majoritate USR

Din comisie fac parte 3 consilieri locali: Cezar Crican (USR), Pamela Diaconu (PNL) și Raluca Stancu (PSD); 3 membri din aparatul de specialitate al primarului, care vor fi numiți prin dispoziție de primar dar şi 4 membri dintre inițiatorii conceptului de proiect „Parc Natural Braşovia”. Este vorba despre  Mihai Orleanu, consilierul județean Silviu Ivan-Nunvailer, Spiridon Marian, Florin Stoican. De precizat este că, pe lângă consilierul judeţean USR Silviu Ivan-Nunvailer, alţi doi sunt membrii ai Uniunii Salvaţi România, respectiv Spiridon şi Orleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE