9.1 C
Braşov
AcasăNationalTudor Benga, primul deputat al puterii care critică forma în care bugetul...

Tudor Benga, primul deputat al puterii care critică forma în care bugetul a fost adoptat: „An de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta”

Tudor Benga, deputatul Alianței USR PLUS, a criticat marți în plenul Camerelor reunite adoptarea bugetului pe anul 2021 fără amendamente, potrivit hotnews.ro.
Benga a cerut, de la microfon, o intervenţie pe procedură în baza articolului 102 din Regulamentul comun coroborat cu articolul 152 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

„Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc. Şi la momentul ăla mi-am promis că unul dintre lucrurile pe care va trebui să le facem este să schimbăm fundamental tot ceea ce înseamnă…”, a spus deputatul Alianței USR PLUS, care a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Ludovic Orban.

Tudor Benga este primul deputat al puterii care critică forma în care bugetul a fost adoptat. Deputatul Alianței USR PLUS a declarat că „an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta”.

„Problema este următoarea: un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta”, a afirmat, citat de Agerpres, deputatul USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române