23.5 C
Braşov
AcasăSportBâjbâiala guvernanților cu protocolul medical: Fotbalul mic este în pragul colapsului

Bâjbâiala guvernanților cu protocolul medical: Fotbalul mic este în pragul colapsului

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Fotbalul de copii și juniori este blocat de mai bine de un an și nimeni nu spune când vor putea fi reluate competițiile
l Probleme sunt și la nivelul Ligii a 4-a, unde cel mai probabil startul sezonului de primăvara va fi amânat

La începutul acestui an, președintele FRF, Răzvan Burleanu, anunța că începând din luna martie vor fi reluate competiţiile de copii şi juniori, dar și cele de la nivelul amator. Burleanu solicita Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului modificarea protocolului medical prin înlocuirea testelor PCR cu teste rapide. „Ne dorim să reluăm toate competiţiile la nivel de copii şi juniori şi fotbal amator din luna martie. Pentru a putea face acest lucru, am solicitat o modificare de protocol medical. Mai exact, înlocuirea testelor PCR cu teste antigenice rapide. Înlocuirea testelor PCR cu teste rapide reprezintă un sprijin extrem de important pentru toate cluburile care au avut activitatea blocată în 2020. Am solicitat şi această reglementare ca persoanele vaccinate să fie exceptate de la procedura de testare” , spunea Răzvan Burleanu.

Reluarea Ligii a 4-a Brașov, în stand-by

Până acum, noul protocol medical pentru competițiile sportive nu a fost acceptat de guvernanți. Cel mai probabil, startul sezonului de primăvară în Liga a 4-a Brașov se va amâna. Conform programării din toamnă, startul sezonului de primăvară era stabilit pentru data de 13 martie. 5 echipe s-au înscris în sezonul 2020-2021 al Ligii a 4-a. În toamnă s-au disputat 8 etape, iar în sezonul de primăvara sunt programate ultimele două etape din tur , plus celelalte 10 etape din retur. Cluburile, dar și AJF Brașov așteaptă clarificări de la FRF în ceea ce privește testele rapide, dar și modul în care vor fi reluate competițiile de copii și juniori unde situația este dea dreptul dramatică.

- Advertisement -

Dezastru în fotbalul juvenil

Fără competiții din noiembrie 2019, mulți copii și juniori au renunțat pur și simplu la fotbal! „Neavând competiții, mulți copii, în special de la grupele de inițiere, au renunțat să mai vină la fotbal. Probleme sunt și pentru cei care termină junioratul. Neavând unde să joace, au ales al drum. Efectele se vor vedea în timp, dar este clar că fotbalul juvenil se află într-un moment foarte greu“, spune un antrenor brașovean despre situația dramatică cu care se confruntă fotbalul juvenil. În așteptarea măsurilor de relaxare din partea guvernului, fotbalul și sportul în general pierde generații întregi de sportivi. În tot acest timp, mall-urile și terasele sunt deschise!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii