13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovOraşul Ghimbav are în plan un centru expoziţional de mari dimensiuni şi...

Oraşul Ghimbav are în plan un centru expoziţional de mari dimensiuni şi o şcoală profesională în sistem dual

Autor: M.P.

Orașul Ghimbav vrea să construiască un centru expozițional de mari dimensiuni, pe care să îl coreleze cu activitățile din actualul parc industrial din localitate dar și cu câteva clase de învățământ dual pe care să le înființeze aici sau să le sprijine din punct de vedere logistic. Primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra spune că acesta este un plan mai vechi pentru dezvoltarea localității, iar primul pas a fost făcut acum, prin lansarea licitației pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal, pe suprafața unde este propusă construirea centrului expozițional.

Centru expoziţional pe 30.000 mp

Primarul Ionel Fliundra spune că centrul expozițional pe care l-a propus pentru Ghimbav ar urma să ocupe o suprafață de 30.000 de metri pătrați, în zona Transilana, terenul pe care localitatea îl are la dispoziție pentru această investiție fiind de 9 hectare. Edilul speră ca centrul să reprezinte un punct de atracție în plus pentru mediul de afaceri național și internațional, cu atât mai mult cu cât va fi situat la o mică distanță de viitorul aeroport.

După modelul SPGK, Ghimbavul vrea o şcoală profesională în sistem dual

Acest proiect este corelat cu un plan de dezvoltare economică a localității, pe care primarul îl vede pornind de la asigurarea forței de muncă. Astfel, crearea unei școli profesionale în sistem dual, cu locuri de cazare în cămin, este și ea o prioritate. Construcţia acestei unităţi de învăţământ este prevăzută tot pentru zona Transilana. „Ne gândim la un campus şcolar, cu spaţii educaţionale dar şi cu un cămin de cazare pentru elevi. Astfel vom asigura resursa umană pentru agenţii economici pe care îi avem deja la Ghimbav dar şi pentru cei care ar fi interesaţi pe viitor să îşi dezvolte afaceri aici. Şcoala la care ne gândim este una în sistem dual, după modelul Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, de la Braşov, iar meseriile în care elevii vor fi calificaţi vor fi stabilite împreună cu investitorii din zonă”, a explicat primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române