9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovIncidența continuă să crească, 65 de clase în on-line

Incidența continuă să crească, 65 de clase în on-line

După ce în week-end s-au făcut mult mai puține testări, luni trendul crescător s-a menținut, iar municipiul Brașov a ajuns luni la o incidență de 4,16/1000 , după ce duminică „scăzuse” la 4,06.
Incidența în județ urmează același model, mai puține cazuri duminică decăt sâmbătă dar mai multe luni, ajungând la 2.82/1000.
În ultimele 24 de ore , încă 3 persoane au decedat ca urmare a complicațiilor survenite în urma infectării cu virusul SarsCov-2.
65 de clase din învăţământul preuniversitar din judeţul Braşov îşi desfășoară activitatea online ca urmare a cazurilor de COVID-19 confirmate, cu patru mai mult faţă de sfîrșitul săptămânii trecute. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, 77 de elevi au fost confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2, la acest început de săptămână – cu doi mai mult faţă de vineri, şi 67 de profesori – cu 9 mai mulţi decât vineri. Faţă de săptămâna trecută a crescut şi numărul profesorilor care au cerut să rămână în online, de la 81, la 84.
Tot începând de ieri, şcolile din comuna Cristian funcţionează în „scenariul galben”. Ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19 sub 3/1000 în ultimele 14 zile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (CJSU) a decis ca localitatea să iasă din „scenariul roşu”, iar elevii să urmeze scursurile în scenariul hibrid, respectiv cu prezenţă fizică la clasele primare şi clasa a VIII-a şi online pentru restul claselor de gimnaziu. La polul opus, tot CJSU a decis ieri ca localitatea Sânpetru să rămână pentru următoarele 14 zile tot în „scenariul roşu”, astfel că elevii vor învăţa în continuare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române