23 C
Braşov
AcasăSanatateCum vom sărbători Paștele?

Cum vom sărbători Paștele?

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România, iar medicii devin din ce în ce mai îngrijorați. În acest context, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, vine cu noi precizări.
Mai exact, acesta atrage atenția asupra pericolului valului trei al pandemiei. Totodată, medicul a subliniat faptul că, doar dacă oamenii sunt precauți pandemia va putea fi ținută sub control.
El a mai adăugat că nu își dorește ca România să fie din nou sub restricții severe, însă dacă pandemia nu va mai putea fi gestionată, iar oamenii nu vor respecta restricțiile impuse, măsurile restrictive ar putea rămâne singura soluție.
„Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate”, a spus Virgil Musta, la Digi24.

Restricții în toată Europa?

- Advertisement -

Totodată, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara a mai precizat că dacă regulile nu vor fi respectate, este posibil ca restricțiile să crească în toată Europa.
În ceea ce privește situația din spitalul din Timișoara, medicul susține că acesta este plin, iar imediat ce se eliberează un loc, alți pacienți așteaptă să fie preluați. El a făcut apel la populație să fie precaută și să urmeze toate sfaturile autorităților.
„Foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie.
Spitalul nostru e de nivel 1 și e plin, avem doar câteva locuri în care, imediat ce se eliberează, alți pacienți sunt preluați. Și spitalele suport au presiune. Să fim precauti și să acționăm corespunzător din timp”, a spus medicul

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii